Що приготувати на Великдень 2023: меню, рецепти пасок та страв і список продуктів

freestocks / unsplash
До Великодня залишилися останні дні, а це означає, що настав час перевірити святкове меню та продукти для приготування страв. Що обов’язково має бути на великодньому столі? NV Life підготував добірку рецептів зі списком продуктів.
Традиційний великодній стіл завжди відрізняється різноманітністю кращих страв. Сорокаденний піст позаду і можна дозволити всі ті частування, які були заборонені - здобна випічка, м’ясні і рибні страви, вино і десерти.
На Великдень завжди готують обрядову святкову випічку — здобні та сирні паски, а також фарбують яйця — крашанки. Також на столі можуть бути холодець, буженина, домашня ковбаса і сосиски, рибні та м’ясні пироги, і інші делікатеси.

Список продуктів на Великдень:
Які продукти обов’язково повинні бути в продуктовому кошику на Великдень? Список продуктів також допоможе побачити, що ще потрібно докупити для повноцінного великоднього меню.
- яйця
- борошно
- цукор
- молоко/ кисломолочний сир/ твердий сир/сметана
- дріжджі
- цукрова пудра
- сухофрукти або цукати
- зелень і овочі - помідор, огірок, перець, морква, картопля, редис
- вершкове масло
- паска
- консервована риба
- курка/ індичка/ качка/ свинина/ яловичина
- буженина/ шинка/ ковбаса
- желатин
- барвники для яєць
- кагор
Що приготувати на Великдень 2023: рецепти страв
Пропонуємо добірку рецептів найпопулярніших страв на Великдень, яка включає м’ясні і рибні страви, а також рецепти традиційних пасок і сирної паски.
Рецепти пасок
Кожен рік кулінари діляться незвичайними і сімейними рецептами пасок. Пропонуємо вам вибрати рецепт, який буде вам до душі:
- Бездріжджова паска від Ольги Сумської
- Сирна паска з цукатами
- Великодній англійський кекс Сімнель
- Великодній кекс-крафін
- Шоколадна паска від Євгена Клопотенка
- Сімейний рецепт паски від Тетяни Литвинової
- Улюблена паска ресторатора Дмитра Борисова
- Паска с какао, апельсином і цукатами від Алекса Якутова
- Лимонна паска за рецептом Тетяни Литвинової
- Паска з картопляного пюре
- Лінивий рецепт панетоне від Ектора Хіменеса-Браво та Ольги Мартиновської
- Крафін з маком і вишневим джемом
- Заварна сирна паска з цукатами
- Норвезький різдвяний хліб Паасброд від Євгена Клопотенка

Рецепти салатів й основних страв із м’яса, риби та овочів
- Як приготувати холодець із курки + незвичайні варіанти подачі заливного
- Як приготувати домашню ковбасу з курки та індички або класичну зі свинячого ошийка
- Як приготувати ліниву млинцеву курку за рецептом Тетяни Литвинової
- Як приготувати перепілку в духовці за рецептом Євгена Клопотенка
- Як приготувати узбецький плов зі свининою від Тетяни Литвинової
- Як приготувати та прикрасити ситну закуску — печінковий торт
- Як приготувати класичну буженину в духовці чи мікрохфильовці або фруктово-медову буженину

- Як приготувати фаршировані яйця з авокадо і соком лимона + ідеї для інших начинок
- Як приготувати на грилі м’ясо та рибу за рецептом Володимира Ярославського
- Як приготувати молоду картоплю по одеському рецепту Сави Лібкіна
- Як приготувати стейки та овочі на грилі за рецептом Тетяни Литвинової
- Як приготувати легкий буряково-сирний салат від Лізи Глінськьої