Готуємося до Великодня. Незвичайна листкова паска-крафін

30 квітня 2021, 20:41

Паска крафін — один із найпопулярніших видів великодньої випічки. Така паска виходить дуже незвичайною і неймовірно смачною.

Крафіном називають поєднання листкового круасана і мафіна. Вперше крафін створив кулінар із Австралії Кейт Рейд в 2013 році і за невеликий проміжок часу крафін став найпопулярнішою випічкою. Незабаром рецепт крафіна адаптували для випічки традиційної паски. Рецептом паски з НВ Лайф поділився автор блогу My Happyfood і книги Все буде Happyfood Едуард Насиров. Після 9 років ведення блогу Едуард запустив свій проєкт на Patreon, де ділиться рецептами, лайфхаками і відео приготування. Вегетаріанські і веганські рецепти, рецепти без глютену, молочних продуктів, цукру — все це можна отримувати за підпискою вартістю від $3 на місяць.

Відео дня

Як приготувати листкову паску-крафін?

В основі крафіна здобне дріжджове тісто, яке змащують розм’якшеним вершковим маслом. Для прошарку використовують сухофрукти, горіхи, карамель або крем.

Instagram - my_happyfood
Фото: Instagram - my_happyfood

Складові:

на 2 шт

  • 350 г борошна
  • 100 мл молока
  • 6−7 г сухих дріжджів
  • 80 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 80 г шоколаду
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 100 г цукатів
  • 100 г кураги/родзинок/вишень або інших сухофруктів

У теплому молоці з дрібкою цукру розвести дріжджі і залишити на 15 хвилин. Коли з’явиться пінка — значить дріжджі активувалися і можна робити заміс.

У просіяне з сіллю борошно додати цукор, який залишився, 40 г розтопленого вершкового масла, яйця, ваніль, опару і замісити тісто. Спочатку воно буде здаватися досить липким, але в міру вимішування перетвориться в м’яке еластичне тісто. При необхідності можна додати трохи борошна, але спочатку потрібно добре вимісити тісто хвилин 10 і тільки потім додатково додавати борошно. Тісто перекласти в миску, накрити плівкою і прибрати на 2 години в тепле місце.

Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2−3 рази, обмяти його і розділити на 2 частини. З кожної частини розкачати прямокутник якомога тонше. Краще розкачувати на пергаменті, щоб потім зручно було згортати рулет.

Масло, яке залишилося розтопити, змастити добре кожен прямокутник. Розподілити по поверхні змащеного шару рубаний шоколад, нарізані цукати і сухофрукти. Згорнути тугий рулет, потім зробити розріз (не до кінця) уздовж всього рулету. Далі з отриманих половин згорнути косичку, намагаючись щоб розріз був зовні. Отриману косичку викласти в підготовлену форму, формуючи паску. Накрити паски рушником і дати постояти 30−50 хвилин.

Духовку розігріти до 200 °C. Поставити форми з пасками в духовку і випікати 10 хвилин, потім знизити температуру до 180 °C і випікати ще 40−50 хвилин. Важливо стежити, щоб верх пасок не підгорів. Для цього в середині процесу випікання можна накрити форму фольгою. Готові паски остудити, потім присипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю.

Instagram - my_happyfood
Фото: Instagram - my_happyfood
Показати ще новини
Радіо НВ
X