Сімнель. Рецепт англійського пасхального кексу, який готують вже кілька століть

24 квітня 2021, 10:13

Колись сімнель готували у передвеликодній період, десерт був популярним у Великобританії, Ірландії та інших країнах. Сьогодні він став традиційною стравою на Великдень.

Сімнелем називають кекс або торт, який готують до Великодньої неділі. Крем складається з мигдальної пасти або марципану, а зверху торт прикрашають марципановими кульками у вигляді яєць. Як правило, вони символізують одинадцять апостолів, за винятком Юди Іскаріота, а в разі, коли їх дванадцять - це символ одинадцяти апостолів та Ісуса Христа.

Відео дня

У тісто, крім звичних нам цукатів та родзинок, додають велику кількість подрібненого мигдалю та імбир, щедро покриваючи десерт глазур'ю, тому кекс довго зберігає свіжість.

Історія святкового кексу починається ще в середньовіччі, у XX столітті популярність десерту пішла на спад, а у ХХI він знову став відомим, завдяки увазі знаменитих кондитерів.

Рецепт кексу сімнель

Інгредієнти:

  • мигдаль - 200 г
  • корінь імбиру - 2 см
  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 200 г
  • пшеничне борошно - 100 г
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • цедра 1 апельсина
  • яйця - 5 шт.
  • родзинки і курага - по 100 г
  • апельсиновий лікер - 8 ст. л.

Для глазурі:

  • яєчний білок - 2 шт.
  • лимонний сік - 1 ч.л.
  • цукрова пудра - 450 г

Приготування:

  1. Подрібнити мигдаль у борошно. Натерти імбир на дрібній тертці. Масло збити з цукром. Додати борошно, розпушувач, мигдаль, імбир і цедру. Ретельно перемішати. Збити яйця. Продовжуючи вимішувати тісто, тонкою цівкою влити яєчну масу.

  2. Залити сухофрукти окропом і залишити на 10 хвилин, відкинути на друшляк. Курагу нарізати невеликими шматочками. Додати родзинки, курагу та апельсиновий лікер до тіста.

  3. Розігріти духовку до 160 ° C. Круглу жароміцну форму діаметром 24-26 см змастити маслом, на дно помістити коло з пергаменту. Викласти у форму тісто. Випікати одну годину, потім накрити форму листом фольги і випікати ще годину. Вийняти форму з духовки. Дати кексу повністю охолонути, після чого вийняти його з форми.

  4. Приготувати глазур. Яєчні білки збити з лимонним соком. Продовжуючи збивати, поступово додати цукрову пудру. Глазур повинна бути досить щільної консистенції.

  5. Відкласти 4 ст. л. глазурі. Іншу викласти на лист пергаменту і обережно розкачати в тонкий пласт для того, щоб верх кексу був абсолютно гладеньким. Можна також просто обмазати кекс глазур'ю, розрівнявши поверхню вузькою лопаткою.

  6. Накрити кекс пластом глазурі, розрівняти її вологими руками. Глазур'ю обмазати кекс з боків. Прикрасити поверхню кексу можна шоколадними яйцями, кульками з марципану та живими весняними квітами.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X