Святкові традиції. Готуємо паску за улюбленим рецептом відомого українського ресторатора Дмитра Борисова

18 квітня 2020, 13:32

Дмитро Борисов, відомий український ресторатор, в ефірі Радіо НВ поділився своїм улюбленим рецептом паски — до її складу входять сухофрукти, цитрусові, горіхи і навіть зефір.

НВ публікує рецепт святкової пасхальної страви.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока (250 мл);

  • 1 стакан борошна для хліба + 500 грам для замішування з яєчною масою;

  • ½ склянки цукру + 100 грам для яєчно-вершкової маси;

Відео дня

  • 1 пакетик дріжджів (10 мг);
  • 6−10 курячих яєць;

  • вершкове масло (150 грам);

  • жменя родзинок, цукатів і горіхів;
  • зефір (дві штуки);
  • цедра лимону.

Для приготування також знадобляться: духовка, форма для випічки, глибокий посуд, пекарський папір, соняшникова олія.


Крок 1. Готуємо опару

Опара — це, по суті, фундамент, на якому триматиметься наша паска. Для її приготування слід підігріти молоко, після чого ретельно замісити його разом з хлібопекарським борошном, цукром і дріжджами в глибокому посуді, а потім залишити в теплому місці (можна накрити чистою тканиною) на 1,5−2 години.


Крок 2. Надаємо майбутній пасці приємного кольору і вологу структуру

Беремо курячі яйця і відділяємо жовтки (їх кількість залежить від того, наскільки «мокру» текстуру паски ви бажаєте отримати; в середньому — від 6 до 10 штук), 150 грам вершкового масла (перетираємо його з цедрою лимона), а також 100 грам цукру. Всі інгредієнти перемішуємо, щоби отримати яєчно-вершкову масу.


Крок 3. «Одружуємо» опару і яєчно-вершкову масу

По черзі додаємо в блендер невелику кількість опари і яєчно-вершкової маси, замішуючи її з 400−500 грамами чистого борошна, поки не отримаємо вологу масу. Після цього ставимо отриманий продукт в тепле місце ще на 1,5−2 години.


Крок 4. Додаємо «родзинку»

У теплій воді на 20 хвилин замочуємо родзинки, промиваємо їх в чистій воді і обвалюємо в борошні цукати. Разом з горіхами додаємо їх до отриманої в попередньому кроці маси, замішуючи.


Крок 5. Випікаємо

Беремо форми для випікання, ретельно змащуємо зсередини соняшниковою олією, додатково обернувши зсередини пекарським папером. Заповнюємо форми на 2/3 підготовленою масою, після чого ставимо її у заздалегідь розігріту до 180° духовку на 1 годину.

Дістаємо паску з духовки, за бажанням прикрашаємо сушеними часточками апельсина або лимона, а також зефіром.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X