Шашлик, кебаб і тунець. Як приготувати на грилі м’ясо і рибу

29 квітня 2021, 06:05

Свинина або баранина ідеально підходять для шашлику, а для кебаба, крім традиційної баранини, можна взяти яловичину або курку

Для мене немає різниці, готувати м’ясо на відкритому вогні або вдома на сковороді - смачним м’ясо має бути завжди.

В умовах карантину пощастило тим, хто самоізолювався за містом. Але маринувати м’ясо можна і для смаження вдома. До речі, гриль-сковорода — повна дурниця! Краще взяти звичайну сковорідку, тому що на ній вийде засмажена рум’яна скоринка -саме те, що цінується і в шашлику, і в смаженому м’ясі. А на гриль-сковороді виходять лише смужки, а між ними м’ясо не засмажується. Крім того, на ній є поглиблення, в які стікає жир. Там температура вище, і масло димить і перегорає.

Відео дня

Відрізняються тільки частини м’яса, які готуються на відкритому повітрі і на домашній кухні: для гриля найкраще брати жирний ошийок, адже без жиру є ризик м’ясо пересушити.

Залишити м’ясо в такому маринаді можна на кілька днів

Свинина або баранина ідеально підходять для шашлику. Щоб зробити м’ясо м’яким і соковитим, я мариную його в суміші соєвого соусу, чистого білого йогурту і дрібно нарубаної цибулі. Лук дуже важливий для маринаду, його я прямо вичавлюю руками. Також в маринад йдуть сіль і чорний та запашний перець — від душі. Залишити м’ясо в такому маринаді можна на кілька днів. Я люблю замаринувати і помістити у вакуум — але це вже не домашній девайс.

На грилі можна готувати кебаб. Традиційно для нього використовується баранина, але можна взяти яловичину або курку. В ідеалі порубати м’ясо ножем, а не в перемолоти в м’ясорубці - так фарш буде соковитішим. Важливо заздалегідь замісити фарш додати дрібно нарізану цибулю і зелень, і все вимісити, як тісто. Добре вимішаний фарш не буде тріскатися під час смаження і буде краще триматися на шампурі. З кебабом добре поєднуються помідори та солодкий перець.

Також на грилі чудово готувати курку, але тільки жирні її частини. Я обожнюю стегна без кісточки. У маринад для курки обов’язково йде часник, сухий або свіжий. Також курячому м’ясу дуже підходить соєвий соус. Мені подобається додавати пасту каррі - але тоді кефір і йогурт не потрібні. Окремо можна використовувати марокканську суміш спецій рас-аль-ханут — і збожеволіти від смаків!

На грилі добре готувати не лише м’ясо, а й рибу. На відкритому вогні дуже смачною вийде осетрина. Її за кілька годин до приготування потрібно замаринувати в гірчиці, оливковій олії та соєвому соусі, також додавши натертий імбир, перець і сіль.

Цей же маринад підійде для сома. Смачною буде риба-меч: окрім спецій, як не дивно, в маринад варто додати майонез. Восьминіг, червону рибу і дораду краще готувати у фользі, а не на відкритій решітці. А коли вогонь починає слабшати і тліти, на ньому чудово обсмажується свіжий тунець.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X