З вишневим джемом і маком. Рецепт великоднього крафіна під шоколадною глазур’ю

30 квітня 2021, 21:34

Фуд-блогер і автор книги Легко і смачно Олена Єрмоленко поділилася рецептом незвичайної листкової паски з вишневою начинкою.

Традиційно вибираючи, в який день пекти паски, господині схиляються до середи, четверга чи суботи. Саме тому сьогодні ділимося з вами рецептом незвичайного пасхального крафіна, який з’явився в кулінарному світі зовсім недавно, але вже набув багато шанувальників.

Відео дня

«Рецепт дуже простий, навіть якщо ви ніколи нічого не пекли — у вас вийде. Важливо — свіжі дріжджі та свіже борошно», — говорить Олена Єрмоленко.

До того ж, усі обожнюють класичне поєднання шоколаду і вишні, так чому б не додати його і в паску.

Рецепт паски-крафіна

Інгредієнти

Для опари:

  • 80 г теплого молока
  • 6 г дріжджів
  • 1 ч.л. цукру

Для тіста:

  • 350 г борошна
  • 1 яйце і ще 2 жовтки
  • 80 г цукру
  • 30 мл апельсинового фрешу
  • 125 г м’якого вершкового масла

Для начинки:

  • 150 г маку
  • 2 ст.л. окропу
  • 3 ст.л. вишневого варення
  • 2 ст.л. цукру

Приготування:

Змішайте молоко, дріжджі та чайну ложку цукру, почекайте близько 15 хвилин, щоб опара почала пінитися та підніматися.

Змішайте 80 г цукру, яйця і жовтки і збийте поки цукор не розчиниться, а маса не стане однорідною.

Просійте борошно, зробіть у ній поглиблення та влийте туди яєчно-цукрову суміш, опару, апельсиновий фреш і масло.

Добре вимісіть тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Залиште тісто в теплому місці на годину, воно має збільшитися вдвічі.

Перебийте мак у кавомолці, додайте до нього окріп, цукор, варення та перебийте все разом у блендері.

Тонко розкачайте тісто, змастіть його маково-вишневою начинкою та скрутіть рулет. Розріжте рулет навпіл уздовж, не дорізаючи до кінця з одного кінця. Закрутіть обидва шматочки від центру. Покладіть один «равлик» на інший і перекладіть їх разом у форму для випікання.

Випікайте крафін 10 хвилин при температурі 200 градусів і потім ще 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Глазур можна зробити самостійно або купити готову шоколадну глазур, яка заливається окропом.

Смачного!

Детальний відео-рецепт можна побачити в закріплених сторіз в інстаграмі Олени Єрмоленко.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X