З куркою. Як приготувати холодець на Новий рік

11 грудня 2020, 03:15

Страва, яка при ефектній подачі, може стати прикрасою новорічного столу.

Холодець, холодне або заливне — це різні назви страви з застиглого бульйону зі шматочками м’яса і овочів. Холодець найчастіше готують зі свинини або яловичини, але більш дієтичний варіант страви — це холодець з курки. Такий холодець варити швидше за все і його можна без побоювання давати дітям.

Відео дня

Холодне з курки

Холодець можна приготувати і в мультиварці

Інгредієнти

курка близько 2 кг

морква 1 шт.

цибуля 1 шт.

желатин 25 г

лавровий лист 2-4 шт.

сіль, перець горошком за смаком

петрушка за смаком

Інструкція приготування

Загальний час: 03:00 (Час приготування: 03:00)

  1. Курку миємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо воду до кипіння і зливаємо перший бульйон.
  2. Вимиваємо м'ясо і каструлю. Кладемо курку в чисту каструлю і ще раз заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо поки вода закипить. Знімаємо піну.
  3. Зменшуємо вогонь до мінімального і варимо 1,5-2 години. За 30 хвилин до готовності додаємо лавровий лист, цибулю, моркву. Сіль і перець в бульйон потрібно додавати за 10 хвилин до кінця приготування.
  4. Дістаємо з бульйону м'ясо, охолоджуємо і відокремлюємо від кісток.
  5. Далі розводимо желатин в стакані теплого бульйону і виливаємо в решту бульйону. Перемішуємо.
  6. М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в форми. Зелень і варену моркву дрібно нарізаємо і також кладемо в форми.
  7. Заливаємо бульйон в форми і ставимо в холодильник на 4-6 годин або на ніч.

Холодне може стати ефектною стравою новорічного столу. Пропонуємо кілька варіантів незвичайної подачі холодцю.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X