Класика жанру. Простий рецепт салату Мімоза
Поєднання ніжного смаку тертих жовтків і насиченого аромату соковитої риби робить Мімозу однією з найпопулярніших закусок святкового столу.
Рибний салат Мімоза — смачна і ситна закуска з простих інгредієнтів без зайвої екзотики. Свою назву салат отримав завдяки схожості з яскраво-жовтою квіткою мімози.
Класичний рецепт Мімози складається з таких продуктів, як консервована риба, яйця, цибуля, твердий сир, майонез і зелень. У салат також можна додавати картоплю, моркву, яблука, рис.
Салат Мімоза: рецепт
Складові:
- рибні консерви (сайра, тунець, сардина, лосось) — 200 г
- сир твердий — 150 г
- яйце — 6 шт.
- ріпчаста цибуля — 1 шт.
- майонез — 150 г
- зелень
Як приготувати салат Мімоза? Зливаємо з риби олію і розминаємо виделкою.
Яйця відварюємо і очищаємо. Відокремлюємо білки від жовтків. Розминаємо жовтки виделкою, а білки натираємо на дрібній тертці.
Сир натираємо на дрібній тертці. Зелень миємо й дрібно нарізаємо.
Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Щоб цибуля не гірчила, заливаємо її окропом і залишаємо на 10 хв, після чого зливаємо воду.
Викладаємо салат шарами: перший шар — яєчні білки, другий шар — риба, третій шар — натертий сир. Також на третій шар викладаємо більшу половину майонезу і акуратно розподіляємо.
Викладаємо четвертий шар — цибулю. Далі кладемо половину яєчних жовтків і майонез, який залишився.
Зверху посипаємо салат посіченою зеленню і викладаємо яєчні жовтки, що залишилися. Жовтки можна протерти через сито, так смак салату буде ніжнішим.
Готовий салат ставимо в холодильник на 3 години.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.