Новорічний фаворит. Секрети приготування класичного оселедця під шубою

23 грудня 2020, 03:22

Один із традиційних улюблених багатьма святкових салатів — оселедець під шубою.

Скільки б нових рецептів із екзотичними назвами і інгредієнтами не створювали, багато хто з теплотою ставиться до знайомих із дитинства страв. Оселедець під шубою традиційно готували на Новий Рік, коли вся родина збиралася за святковим столом.

Відео дня

За класичним рецептом салат готують із оселедця і варених овочів — моркви, буряка, картоплі, які викладають шарами. Оселедець під шубою віддалено нагадує ще один рибний салат — Мімозу, в якому овочі та рибу також викладають шарами.

У деяких рецептах в Шубу додають яблуко, в цьому випадку салат виходить із солодким присмаком. Пропонуємо приготувати салат оселедець під шубою за класичним рецептом.

Салат Шуба: рецепт

Складові:

  • оселедець — 1 шт.
  • буряк — 1 шт.
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • картопля — 2 шт.
  • морква — 2 шт.
  • майонез
  • сіль

Приготування:


Відварюємо картоплю, моркву і буряк. Остуджуємо овочі і очищаємо від шкірки.

Малосольного оселедця очищаємо, видаляємо кісточки і розподіляємо на філейні частини (або використовуємо готове філе шматочками). Нарізаємо філе оселедця середніми кубиками. Якщо оселедець дуже солоний, можна вимочити його у воді 15−20 хв.

Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Заливаємо нарізану цибулю окропом на 3 хв., щоб зникла зайва гіркота. Цибулю також можна залити оцтом.

Картоплю, моркву і буряк окремо натираємо на крупній тертці.

Викладаємо на блюдо нарізаний оселедець — це буде перший шар салату. Картоплю перемішуємо з майонезом і викладаємо зверху. Те ж саме робимо з морквою і буряком.

Ставимо салат в холодильник на 2 години, а краще на ніч. Якщо блюдо подають на стіл порційно, викладати шари салату потрібно в кулінарне кільце.

Показати ще новини
Радіо NV
X