Готується 15 хвилин. Рецепт соковитої буженини в мікрохвильовці чи духовці
Оскільки без нарізки уявити святковий стіл складно, а себе і гостей хочеться порадувати чимось цікавішим за звичайну магазинну ковбасу чи шинку, пропонуємо приготувати домашню буженину.
Не варто лякатися цієї страви, адже вона готується дуже просто і набагато швидше, ніж дочекатися своєї черги за нарізкою в магазині перед святами. Ви можете скористатися мікрохвильовкою на максимальній потужності чи приготувати буженину в духовці.
Рецепт буженини
Інгредієнти:
- Ошийок — 500−700 г
- Часник — кілька зубчиків
- Сіль, перець, спеції - за смаком
- Рослинна олія
Приготування:
Вам потрібно добре промити ошийок, зробити невеликі надрізи і нашпигувати м’ясо часником. Посоліть, поперчіть і додайте спеції. Намажте м’ясо рослинною олією та покладіть у форму для випікання. За бажанням можете дати м’ясу кілька годин промаринуватися або відразу готуйте його.
Поставте м’ясо в мікрохвильовку на максимальну потужність (близько 700−750), «випікайте» його 8 хвилин, а потім переверніть і відправте м’ясо в мікрохвильовку ще на 8 хвилин. Готово!
Якщо ви готуєте иштйок у духовці, випікайте його при температурі не менше 195 градусів протягом 50−60 хвилин у рукаві.
Смачного!
Якщо ви хочете приготувати більш пряну буженину з яблучним конфітюром, скористайтеся рецептом Євгена Клопотенка.
- Три міфи про шокову заморозку м’яса, з якими варто попрощатися, щоб насолоджуватися смачною їжею з користю для здоров’я
- Жодна тварина не постраждає. Як виробляють м’ясо з пробірки і коли воно з’явиться на столах українців
- Святкова кухня Одеси. Сава Лібкін розповів про тонкощі запікання качки в духовці та її подачі