Готується 15 хвилин. Рецепт соковитої буженини в мікрохвильовці чи духовці

29 грудня 2021, 17:21
За бажанням м’ясо можна замаринувати на кілька годин (Фото:bhofack2 / depositphotos.com)

За бажанням м’ясо можна замаринувати на кілька годин (Фото:bhofack2 / depositphotos.com)

Оскільки без нарізки уявити святковий стіл складно, а себе і гостей хочеться порадувати чимось цікавішим за звичайну магазинну ковбасу чи шинку, пропонуємо приготувати домашню буженину.

Не варто лякатися цієї страви, адже вона готується дуже просто і набагато швидше, ніж дочекатися своєї черги за нарізкою в магазині перед святами. Ви можете скористатися мікрохвильовкою на максимальній потужності чи приготувати буженину в духовці.

Відео дня

Рецепт буженини

Інгредієнти:

  • Ошийок — 500−700 г
  • Часник — кілька зубчиків
  • Сіль, перець, спеції - за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

Вам потрібно добре промити ошийок, зробити невеликі надрізи і нашпигувати м’ясо часником. Посоліть, поперчіть і додайте спеції. Намажте м’ясо рослинною олією та покладіть у форму для випікання. За бажанням можете дати м’ясу кілька годин промаринуватися або відразу готуйте його.

Поставте м’ясо в мікрохвильовку на максимальну потужність (близько 700−750), «випікайте» його 8 хвилин, а потім переверніть і відправте м’ясо в мікрохвильовку ще на 8 хвилин. Готово!

Якщо ви готуєте иштйок у духовці, випікайте його при температурі не менше 195 градусів протягом 50−60 хвилин у рукаві.

Смачного!

Якщо ви хочете приготувати більш пряну буженину з яблучним конфітюром, скористайтеся рецептом Євгена Клопотенка.

Показати ще новини
Радіо НВ
X