З яблучним конфітюром. Як приготувати домашню буженину

15 квітня 2020, 04:51

Приготування домашньої буженини — нескладний процес, якщо знати деякі тонкощі і секрети.

Традиційно бужениною називають великий шматок свинини без кістки, який запікають у духовці або відварюють. Також буженину можуть готувати з яловичини або баранини. Соковите ніжне м’ясо з ароматними спеціями готують на великі сімейні свята, в тому числі і на Великдень.

Відео дня

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Буженина, яблуко, конфітюр — це дивне поєднання, можете подумати ви. Але насправді це дуже смачно: ніжна свинина, кисло-солодкі яблука, хвойний розмарин, ароматний часник і трохи прянощів. Такий експеримент на кухні надихне вас на те, щоб шукати нові смаки, форми, фарби та емоції. А ще, буженина з яблучним конфітюром — ідеальний варіант для великоднього святкового столу. Пропонуємо приготувати домашню буженину за рецептом кулінарного експерта і співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенка. Автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар є також реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування в школах.

Як приготувати буженину з яблучним конфітюром?

Складові:

  • Свиняча корейка — 600 г
  • Зубчики часнику — 2−3 шт.
  • Лайм (цедра) — 0.5 шт.
  • Лайм (сік) — 1 шт.
  • Яблуко — 200 г
  • Вода — 100 мл
  • Розмарин (гілочки) — 2−3 шт.
  • Мед — 50 г
  • Аніс — 1 шт.
  • Лимон (сік) — 0,5 шт.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Морська сіль (велика)
  • Перець
  • Лавровий лист

М’ясо солимо, перчимо, змащуємо оливковою олією, поливаємо соком лайма і посипаємо цедрою.

Начиняємо м’ясо зубчиками часнику і гілочками розмарину. Гілочки можна увіткнути прямо в м’ясо, а часник закласти в складки або в невеликі надрізи, зроблені ножем.

Змащуємо м’ясо зверху медово-лимонним соусом із анісом за допомогою кулінарного пензля.

Викладаємо м’ясо в форму для запікання і готуємо при температурі 180 ° C протягом 30−40 хвилин.

Поки м’ясо запікається, готуємо яблучний гарнір. Викладаємо в сотейник яблука, очищені від шкірки, насіння і нарізані невеликими кубиками. Додаємо до яблук воду, гілочку розмарину, лавровий лист. Варимо на середньому вогні 10−15 хвилин.

Дістаємо м’ясо з духовки, розрізаємо на шматочки, викладаємо зверху яблука і подаємо на стіл.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X