Три міфи про шокову заморозку м’яса, з якими варто попрощатися, щоб насолоджуватися смачною їжею з користю для здоров’я

8 грудня 2020, 09:25
Новини компаній
Три міфи про шокову заморозку м’яса (Фото:М’ясторія)

Три міфи про шокову заморозку м’яса (Фото:М’ясторія)

В умовах пандемії або перед святами ми закуповуємо і відправляємо в морозилку продукти. Але чи варто заморожувати стейки з преміального мармурового м’яса або заморозка їм зашкодить?

Просто поклавши в морозилку шматок свіжого м’яса, ви дійсно навряд чи отримаєте вдалий стейк. У той же час в світі вже давно працюють за принципом шокової заморозки (shock freeze). Так, в США заморожують стейки навіть при транспортуванні всередині одного штату — тим самим покупець отримує гарантію максимальної якості від виробника.

Відео дня

В Україні до свого асортименту охолоджених стейків додав продукцію shock freeze бренд М’ясторія, розширивши, таким чином, географію доступності преміального м’яса. Чи вийде з м’яса шокової заморозки такий же стейк, як в ресторані? Так, М’ясторія гарантує якість, і єдине, що може перешкодити вам насолодитися ним, — це один з поширених міфів, з якими пора попрощатися.

Міф 1: «М'ясо шокової заморозки втрачає якість».

Дійсність: Заморожене методом шокової заморозки м’ясо після правильного відтавання не відрізняється від охолодженого м’яса.

Шокова заморозка — це процес швидкого заморожування продуктів за дуже низької температури з використанням холодного циркулюючого повітря. Коли ви кладете свіжі продукти в морозильну камеру вдома, для їх повної заморозки потрібно кілька годин. Весь цей час між волокнами м’яса ростуть кристали льоду, які фактично «ламають» волокна, і після розморожування з м’яса витікає весь сік.

Під час шокового заморожування кристали води формуються інакше: їх багато, але вони набагато дрібніші і не пошкоджують волокон м’яса. Тому після розморожування воно зберігає всі поживні речовини і соки всередині волокон. А завдяки вакуумній упаковці м’ясо захищене від морозильних опіків, дегідратації та знебарвлення. Протягом пів року продукт гарантовано залишається свіжим.

Як правильно розморозити м’ясо? Є два способи:

1. Перекладіть пакети з морозилки в холодильник за добу до приготування. За цей час м’ясо повільно і максимально делікатно розморозиться.

2. Дістаньте стейки з морозилки і залиште розморожувати на кухні в упаковці на 3,5 години. Якщо хочете прискорити процес, покладіть герметичну упаковку в холодну воду. В цьому разі стейк розморозиться за 1−2 години без шкоди для якості.

М’ясторія
Фото: М’ясторія

Міф 2: «Заморожене м’ясо — це шкідливо».

Дійсність: Заморожене м’ясо — це безпечний харчовий продукт.

Миттєва заморозка зберігає продукти без використання штучних добавок і консервантів. Свіже м’ясо створює сприятливе білкове середовище для поширення і зростання бактерій і мікроорганізмів. Однак розмноження бактерій припиняється за температур нижче 0 °C. Тому зберігання м’яса в морозилці безпечне.

Для продовження терміну придатності готових харчових продуктів у них додають консерванти, стабілізатори, утримувачі вологи. М’ясу шокової заморозки все це не потрібно, воно зберігається у природному вигляді.

Підтримуючи правильний температурний режим у процесі зберігання м’яса, ви отримуєте свіжий, безпечний продукт. А маючи необхідний запас напівфабрикатів у морозилці, ви можете планувати збалансоване меню і підтримувати себе у відмінній формі.

М'ясторія
Фото: М'ясторія

Міф 3: «Shock freeze — це дорого».

Дійсність: Ціна стейків шокової заморозки не відрізняється від свіжих, охолоджених стейків М’ясторія.

Рібай, Стриплойн, Філе Міньйон, звичайний біфштекс або біфштекс для бургера М’ясторія можна купити готовими до приготування як в охолодженому, так і в замороженому вигляді — як вам зручніше. Вони виготовлені з ідентичних шматочків преміального м’яса потрібного ступеня мармуровості. Крім того, за підрахунками вчених, у кожній сім'ї до 10% свіжих продуктів утилізуються через псування. Стейки і біфштекси для бургерів М’ясторія упаковані порційно, і ви з легкістю зможете розрахувати потрібну кількість, уникнувши псування і зайвих витрат.

Підбиваючи підсумок, додамо, що, звісно, шокова заморозка — це не панацея і вона не перетворює вугілля на діаманти. Але якщо на вході в морозилку продукт був якісним, таким, як стейк М’ясторія, то його властивості збережуться. Адже вся експертиза мережі М’ясторія, яка спеціалізується на добірному українському м’ясі, спрямована на просування якісного місцевого продукту, а зароблена за п’ять років репутація не дозволяє опускати планку. У ресторані або в домашніх умовах споживач отримує продукт найвищої якості.

Думаєте, який стейк вибрати і як його приготувати? Раніше НВ і М’ясторія ділилися секретами приготування ідеального стейка в домашніх умовах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X