Менш жирна, але більш ніжна. Рецепт домашньої ковбаси з курки та індички

29 квітня 2021, 02:50
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Одна з найпопулярніших страв на великодньому столі - домашня ковбаса. Але оскільки не всі люблять жирний свинячий варіант страви ділимося рецептом курячої домашньої ковбаси.

Куряче м’ясо часто стає сухим після термообробки, тому до нього можна додати індичку чи качку. Окрім того, можна замочити курку в розсолі на кілька годин, щоб вона краще зберігала свою вологу.

Відео дня

Готову ковбасу можна відварити, посмажити або запекти в духовці.

Рецепт домашньої ковбаси з курки

Інгредієнти:

  • Куpячі стегна — 1,5 кг
  • Індичка (філe) — 0,6 кг
  • Вершкове мacлo — 70 г
  • Обoлoчкa (свиняча кишка) — 2,5 м
  • Олія — 2 cт. л.
  • Сіль, чоpний пepeць, гострий пepeць, кopіaндp, чебрець, пaжитник за смаком

Приготування

1. Вимийте м’ясо, приберіть шкіру, кісточки та хрящі. Якщо на м’ясі є трохи жиру, залиште його. Подрібніть курку в м’ясорубці. Індичку наріжте дрібними кубиками.

2. Додайте до фаршу сіль і спеції за смаком.

3. Щоб ковбаса нe вийшла сухою, заморозьте шматочок вершкового масла і натріть його прямо в фарш. Добре перемішайте все лопаткою або ложкою (якщо будете місити руками, масло розтане).

4. Вимийте кишки або штучну плівку та перевірте на наявність розривів. У місцях розривів ковбасу доведеться розділяти.

5. Начиніть ковбасу руками чи за допомогою спеціальної насадки на м’ясорубці. Усі вільні кінці оболонки зв’яжіть ниткою чи просто вузлом. Перевірте, щоб фарш рівномірно розподілився по всій ковбасі, а потім закрутіть її в спіраль. Для зручності ви можете зафіксувати ковбасу в спіралі за допомогою нитки.

6. Перед приготуванням ковбаси проткніть її зубочисткою кожні 5−6 см. Потім покладіть її в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння і дайте поваритися 5−6 хвилин на слабкому вогні.

7. Витягніть ковбасу з води і перекладіть у форму для смаження або запікання, попередньо змастивши її олією. Відправляйте ковбасу в духовку на годину при температурі 180С. Важливо, щоб ковбаса добре підрум'янилася та набула темно-золотого відтінку.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X