В українських традиціях. Простий рецепт домашньої ковбаси до Великодня

26 квітня 2021, 18:59

Колечко ароматної ковбаси — обов’язковий атрибут великоднього кошика та святкового столу. Пропонуємо простий рецепт домашньої ковбаси, з яким впорається навіть недосвідчена господиня.

Приготована власноруч домашня ковбаса стане кращою прикрасою пасхального столу і предметом гордості господині. Адже вона ні за що не зрівняється за смаком і ароматом з купленою в магазині. Візьміть на озброєння наш простий рецепт домашньої ковбаси до Великодня і здивуйте гостей.

Відео дня

Домашня ковбаса з свинячого ошийка

Інгредієнти:

  • 2-2,5 кг свинячого ошийка
  • 500-700 г сала
  • 1 головка часнику
  • 5 м тонких свинячих кишок
  • 100 мл коньяку
  • сіль
  • чорний перець
  • кмин
  • мускатний горіх

Приготування:

  1. Ретельно промити кишки, вивернути їх навиворіт, залити солоною водою і залишити на кілька годин.
  2. М'ясо і сало розділити на дві частини. Одну частину разом зі спеціями подрібнити в комбайні, другу дуже дрібно нарізати.
  3. З'єднати обидві частини ковбасного фаршу, влити коньяк, додати подрібнений часник, добре перемішати.
  4. Щільно заповнити кишки фаршем, зафіксувати кінці ниткою, через кожні 7 см проткнути ковбасу тонкою голкою.
  5. Помістити ковбасу в рукав для запікання і запікати в духовці при 200 0 протягом 1,5 год.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X