Зірки ресторанних меню. Рецепт стейків і овочів на грилі від Тетяни Литвинової

3 травня 2021, 06:06
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарна експертка поділилася рецептом найпопулярнішої страви в усіх ресторанах світу — стейка.

Готувати стейк можна і з червоного м’яса, і з птиці. Тетяна Литвинова пропонує стейки з яловичини й індички. А ідеальний гарнір до м’яса — овочі на грилі.

Рецепт стейка й овочів на грилі

Відео дня

Інгредієнти для стейка:

  • Філе яловичини — 2 стейка
  • Філе індички — 2 стейка
  • Оливкова олія — 1ч.л.
  • Спеції - суміш перців

Овочі на грилі:

  • Картопля — 4 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Помідори Черрі - гілочка
  • Спеції - суміш перців
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Оливкова олія — 1 ст.л.
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування

Наріжте стейк: робити це потрібно поперек волокна, гострим ножем і одним зрізом. Щоб він був круглий, зробіть смужку з фольги і обв’яжіть стейк по колу.

Далі добре розігрійте сковороду. Перед приготуванням м’яса, промокніть стейк паперовою серветкою.

На розігріту сковороду додайте кілька крапель олії (щоб скоринка була золотиста. Не переборщіть з олією). Викладіть стейки на сковороду та дайте кожній стороні по 4 хв. на обсмажку.

Після того, як м’ясо трохи присмажилося необхідно добре посипати спеціями, перцем, сіллю. Потім зніміть обмотку з фольги і досмажте кілька хвилин без фольги.

Далі наріжте овочі колами, як міністейки, посипте спеціями та відправте на гриль.

Після приготування перекладіть усе на дощечку і подавайте.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X