Розсипчастий і соковитий. Рецепт узбецького плову від Тетяни Литвинової
Гастро-експерт розповіла, як приготувати плов, у кращих узбецьких традиціях.
Хоча існує думка, що справжній плов може приготувати тільки чоловік, Тетяна Литвинова запевняє, що приготувати його може будь-хто, якщо знає кілька секретів страви.
Головна запорука успіху — правильний рис. Тому, якщо вирішите готувати плов, неодмінно купуйте знаменитий рис девзіра з твердих сортів. Традиційно плов готується з бараниною, але Тетяна Литвинова воліє готувати зі свининою.
Рецепт плову
Інгредієнти:
- Рис круглозернистий — 400 г
- Свинина — 800 г
- Цибуля ріпчаста — 300 г
- Морква — 600 г
- Олія — 100 мл
- Спеції для плову — 40 г
- Сіль — 40 г
- Часник — 4 головки
Приготування:
Промийте рис до чистої води та замочіть його на 2−3 години. Тоді рис буде в ідеальній готовності, коли страву треба буде знімати з вогню.
Поставте казан на максимальну температуру. Наріжте м’ясо, відправте його в казан і готуйте до золотистої скоринки. Потім дрібно наріжте цибулю та додайте до м’яса. Далі наріжте моркву довгими слайсами і також відправте в казан.
Добре промийте рис і відправте в казан, гарно посоліть плов. Дуже важливо додати спеції, тому що смак плову безпосередньо залежить від них. Відправте все в казан і залийте водою, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти в казані. Важливо не мішати плов, дайте йому просотатися та насичитися. Також, вставте часник у плов (цілу головку) і готуйте до кінця.
Після приготування важливо дати постояти плову мінімум 30 хв. Потім можна їсти.
Смачного!