Фантастично смачно. Три способи приготування картоплі в духовці від Тетяни Литвинової

23 січня 2021, 05:12

Кулінар поділилася трьома «щадними» рецептами приготування картоплі так, щоб вона була не тільки смачною, але і корисною.

Завдяки спеціям картопля отримає гарну, золотисту скоринку, але не буде пересмаженою. А «картопля-пиріжок» чудово підійде людям, які сидять на дієті або правильному харчуванні, адже її приготування зовсім не вимагає масла. Відповідно, вона не буде такою калорійною.

Відео дня

Як приготувати картоплю по-селянськи

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Часник сухий — 0,5 ч. л.
  • Паприка — 0,5 ч. л.
  • Гострий червоний перець — 0,5 ч. л.
  • Сіль, перець чорний — за смаком

Приготування:

1. Картоплю ретельно вимийте і не очищаючи від шкірки наріжте скибочками. На плиту поставте каструлю з підсоленою водою і киньте туди картопляні дольки.

2. Після закипання, зніміть каструлю з плити і дайте кілька хвилин постояти. Потім перекладіть картоплю на деко, додайте кілька ложок оливкової олії, паприку, червоний перець, сіль і сухий часник. Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на 30 хвилин.

Як приготувати «картоплю — пиріжок»

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт.
  • Орегано — 0,5 ч.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.

Приготування:

Візьміть маленьку картоплю, очистіть від шкірки і відправте у каструлю з підсоленою водою. Після закипання зніміть її з вогню і дайте трохи постояти. Дістаньте картоплю, посипте з усіх сторін орегано і відправте в розігріту духовку на півгодини.

Як приготувати картоплю в фользі

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт.

для соусу

  • Сметана — 100 г
  • Зелена цибуля — 2 пера
  • Кріп — 2−3 гілочки
  • Сіль — 0,5 ч.л.

Приготування:

1. Картоплю потрібно вимити і упакувати в «мішечки» з фольги так, щоб внизу було пласке дно, а зверху її можна було закрутити як цукерку. У такому вигляді її потрібно запікати приблизно 30 хвилин.

2. Поки картопля запікається, потрібно приготувати до неї соус. Для цього змішати 100 г сметани з подрібненою зеленою цибулею і кропом.

3. Подавати блюдо потрібно наступним чином: зверху фольгу потрібно «розкрутити», надрізати верхню частину картоплі хрестиком і чайною ложкою відсунути надрізи, щоб вийшло заглиблення. У нього потрібно додати побільше соусу.

Приємного апетиту!

Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо НВ
X