Фруктово-медова. Простий рецепт буженини в універсальному маринаді

27 квітня 2021, 04:15
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарний блогер і фотограф Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати буженину під глазур’ю з меду.

Маринад, в якому Олена Єрмоленко пропонує приготувати буженину, підійде для будь-якої частини свинини і будь-якого приготування. А поєднання фруктів, меду і м'яса завжди створює пікантний смак.

Відео дня

Рецепт буженини та маринаду для м'яса

Інгредієнти

М'ясний маринад:

  • 3 ст ложки олії волоського горіха чи кунжутної
  • суміш перців
  • сіль
  • лавровий лист
  • 3 ківі

М'ясо:

  • 2 кг свинини - лопатка

Глазур:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст ложки меду
  • 2 ст ложки бальзамічного оцту

Приготування:

За добу до приготування маринуємо м'ясо в маринаді з олії, перцю, солі та лаврового листа. Ківі поки додавати не варто, воно занадто агресивне, щоб маринувати м'ясо в ньому занадто довго.

За годину до приготування натираємо м'ясо м'якоттю ківі.

Щоб приготувати глазур, усі інгредієнти додаємо на розігріту сковорідку та мішаємо 5 хвилин. Прибираємо з вогню і даємо охолонути. Глазур повинна вийти досить густою.

Викладаємо м'ясо в форму та поливаємо зверху глазур.

Запікаємо 1,5 години в розігрітій до 170 градусів духовці. Щоб перевірити м'ясо на готовність, надріжте його: повинен витікати прозорий сік.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X