Фруктово-медова. Простий рецепт буженини в універсальному маринаді
Кулінарний блогер і фотограф Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати буженину під глазур’ю з меду.
Маринад, в якому Олена Єрмоленко пропонує приготувати буженину, підійде для будь-якої частини свинини і будь-якого приготування. А поєднання фруктів, меду і м'яса завжди створює пікантний смак.
Рецепт буженини та маринаду для м'яса
Інгредієнти
М'ясний маринад:
- 3 ст ложки олії волоського горіха чи кунжутної
- суміш перців
- сіль
- лавровий лист
- 3 ківі
М'ясо:
- 2 кг свинини - лопатка
Глазур:
- 50 г вершкового масла
- 2 ст ложки меду
- 2 ст ложки бальзамічного оцту
Приготування:
За добу до приготування маринуємо м'ясо в маринаді з олії, перцю, солі та лаврового листа. Ківі поки додавати не варто, воно занадто агресивне, щоб маринувати м'ясо в ньому занадто довго.
За годину до приготування натираємо м'ясо м'якоттю ківі.
Щоб приготувати глазур, усі інгредієнти додаємо на розігріту сковорідку та мішаємо 5 хвилин. Прибираємо з вогню і даємо охолонути. Глазур повинна вийти досить густою.
Викладаємо м'ясо в форму та поливаємо зверху глазур.
Запікаємо 1,5 години в розігрітій до 170 градусів духовці. Щоб перевірити м'ясо на готовність, надріжте його: повинен витікати прозорий сік.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life