Меню на Великдень 2023: небанальні рецепти салатів

15 квітня, 05:11
Три небанальних рецепти салатів на Великдень від фуд-експертів (Фото:@Unsplash/Jasmin Schreiber)

Три небанальних рецепти салатів на Великдень від фуд-експертів (Фото:@Unsplash/Jasmin Schreiber)

2 травня християни східного обряду відзначають Великдень — найбільше і найрадісніше свято в церковному календарі.

Паска і писанки — головна прикраса Пасхального столу. Їх доповнюють численні делікатеси — все, в чому віряни відмовляли собі в період Великого посту. У Великодньому меню точно є найрізноманітніші м’ясо, риба, сири, ковбаси, копченості. Але що ж все-таки приготувати на Великдень, щоб не мучитися від переїдання і при цьому смачно поїсти?

Відео дня

Салати на Великдень — обов’язкова складова меню святкового столу. Бо прийшла весна, хочеться свіжості і легкості. NV Life представляє три цікавих рецепти салатів від фуд-експертів, які сміливо можна приготувати на Великдень. Вони точно прийдуться до смаку і займуть місце в домашній кулінарній книзі.

Салат з руколою, мангольдом, цитрусовими і сиром

Рецепт від Асмік Гаспарян, переможниці шостого сезону МайстерШеф

Салат з руколою, мангольдом, цитрусовими і сиром (Фото: @ Архів Асмік Гаспарян)
Салат з руколою, мангольдом, цитрусовими і сиром / Фото: @ Архів Асмік Гаспарян

Складові:

рукола — 40 гр
мангольд — 40 гр
сир зернистий — 100 гр
«філе» апельсина — 18 часточок
«філе» лайма — 10 часточок
насіння соняшника смажене — 50 гр
оливки — 50 гр
креветки — за бажанням

Для соусу:

соєвий соус — 5 ст л
оливкова олія — 3 ст л
гірчиця діжонська — 1 ч л
сік апельсина — 2 ст л
мелений коріандр — 1 ч л

Як робити?

Змішати руколу, мангольд і сир, додати очищені від шкірки і плівки часточки апельсина і лайма і перемішати. Потім додати насіння, креветки відварені і очищені, а також оливки без кісточки. Приготувати соус з усіх необхідних інгредієнтів і полити їм отриманий салат.

Теплий салат з грибами, кукурудзою і козячим сиром

Рецепт від американського шеф-кухаря Девіда Пастернека

Теплий салат з грибами, кукурудзою і козячим сиром (Фото: @ З архіву Девіда Пастернека)
Теплий салат з грибами, кукурудзою і козячим сиром / Фото: @ З архіву Девіда Пастернека

Складові:

рукола — 50 гр
оливкова олія — 5−7 ст. л
гілочки розмарину — 2 шт.
волоські горіхи — ¼ чашки
тушковані гриби лисички — ½ чашки
масло — 3 ст. л
козячий сир — кількість за бажанням
сіль
мелений чорний перець

Нагріти в сковороді на слабкому вогні оливкову олію і розмарин, потім остудити, процідити і відкинути гілочки розмарину. У великій сковороді розігріти дві столові ложки олії розмарину, злегка розчавити волоські горіхи в руці і додати їх разом з тушкованими грибами. Обсмажити протягом 1 хвилини, додати кукурудзу, перемішати і посипати тертим козячим сиром. Приправити сіллю і перцем, і зняти сковороду з вогню. Змішати з листям руколи в мисці для салату, посипати тертим козячим сиром і злегка полити олією розмарину.

Салат з крабовими паличками по-новому

Рецепт від переможця п’ятого сезону кулінарного шоу МайстерШеф на каналі СТБ Євгена Клопотенка

Салат з крабовими паличками по-новому (Фото: @ З архіву Євгена Клопотенко)
Салат з крабовими паличками по-новому / Фото: @ З архіву Євгена Клопотенко

Складові:

філе хека — 200 г
вершки — 30 г
бринза — 30 г
білок яєчний — 1 шт
помідор — 1 шт
цибуля кримська — 0.25 шт
кукурудза консервована — 1.50 ст л
буряковий сік (свіжий) — за смаком
олія — за смаком
зелень петрушки — за смаком
мікс перців — за смаком
сіль за смаком

Як робити?

Філе хека нарізаємо великими шматочками, додаємо вершки. Білки збиваємо в пишну піну. З'єднуємо збиті білки з рибою, перебиваємо все блендером до однорідної консистенції, солимо за смаком.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Загортаємо рибну масу в два шари харчової плівки, краї добре зав’язуємо. Відварюємо рибну «ковбаску» в киплячій воді 10 хвилин. Змішуємо в мисці нарізаний скибочками помідор, рубану зелень, кукурудзу, подрібнену цибулю. Кришимо бринзу. Збризкуємо соком лайма/лимона.

Відварену рибну «ковбаску» підфарбовуємо буряковим соком і додаємо в салат (кришимо її на дрібні шматочки). Заправляємо салат олією і перемішуємо.

Редактор: Юлія Найденко
Показати ще новини
Радіо NV
X