З какао, апельсином, і цукатами. Сімейний рецепт паски від шефа Пекельної кухні

22 квітня 2021, 04:21

Шеф Пекельної кухні Алекс Якутов розповів, як готує святкову випічку.

У кожній родині є свої особливості випікання паски. За традиційними рецептами додають різні інгредієнти: родзинки, курагу, апельсин, шоколад, або ж взагалі готують її не з тіста, а з сиру. Шеф Пекельної кухні на Новому каналі Алекс Якутов поділився рецептом паски, яку він найчастіше випікає з дружиною.

Відео дня

Як приготувати паску: простий рецепт

Інгредієнти для опари:

  • 50 мл молока
  • 2 г швидкорозчинних сухих дріжджів
  • 65 г борошна манітоби високим вмістом білка)
  • 10 г цукру

Інгредієнти для тіста:

  • 35 г яєць
  • 15 г жовтків
  • 15 г цукру
  • 100 г борошна манітоби
  • 20 г какао
  • 20 г молока
  • 2 г солі
  • 10 г меду
  • 65 г вершкового масла
  • 100 г цукатів
  • Цедра 1 апельсина
Паска (Фото: depositphotos / VadimVasenin)
Паска / Фото: depositphotos / VadimVasenin

Приготування опари:

1. У молоці кімнатної температури розведіть дріжджі. Потім додайте цукор і борошно.

2. Все ретельно перемішайте і залиште в теплому місці до збільшення вдвічі.

Приготування тіста:

1. В один посуд додайте: яйця, жовтки, цукор, борошно. Все перемішайте і додайте опару.

2. Місіть тісто 10−15 хвилин, до однорідності й еластичності. Потім поставте його в холодильник на кілька хвилин.

3. Дістаньте з холодильника і додайте: какао, молоко, цукор, сіль, мед. Добре перемішайте і додайте холодне вершкове масло.

4. Має вийти еластичне тісто. Додайте за бажанням цедру одного апельсина. Додайте цукати.

5. Дайте тісту підійти 1,5−2 години в теплому місці.

6. Потім ще раз помніть і перекладіть у форму. Дайте тісту можливість піднятися. На це теж піде близько двох годин.

7. Випікайте 30 хвилин при температурі 150 градусів. Цієї кількості тіста вистачить для одного паски вагою 500 грамів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X