На пиві. Незвичайний рецепт чебуреків
Ділимося ще одним цікавим рецептом цього українського стритфуду.
Як у будь-якої поважної вуличної їжі, у чебуреків є маса варіантів, котрі відрізняються як начинкою (свинина / курка / ягня), так і тістом (класичне / заварне / лаваш). Деякі кулінари експериментують і далі: Ліза Глінська, наприклад, готує чебуреки з капустою замість тіста. Кулінари сайту Shuba також експериментують з тістом і додають до нього пиво.
Раніше ми також публікували перевірений рецепт швидкого пирога з варенням від Shuba.
Рецепт чебуреків на пиві
Інгредієнти
Для тіста:
- 400 г борошна
- 150 мл пива
- 1 яйце
- 100 г масла
- 400 мл соняшникової олії
- Сіль за смаком
Для начинки:
- 400 г м’ясного фаршу
- 1 цибуля ріпчаста
- сіль за смаком
- перець чорний мелений
Приготування:
1. Просійте борошно з сіллю, додайте яйце, розтоплене масло та пиво. Замішайте круте тісто та відправте його в холодильник на 30 хвилин.
2. Очистіть цибулю, подрібніть її та додайте у фарш разом з сіллю та перцем. Гарно перемішайте.
3. Тонко розкачайте тісто та виріжте кружечки діаметром близько 10 см. На одну половину кружечків викладіть фарш, накрийте другою половиною і защипніть краї тіста.
4. Розігрійте олію та обсмажте чебуреки на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки (десь по 3 хвилини з кожного боку). Готові чебуреки викладайте на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.
Смачного!