На пиві. Незвичайний рецепт чебуреків

25 вересня, 02:19
Пиво додається до тіста (Фото:tigrakoshka / depositphotos.com)

Пиво додається до тіста (Фото:tigrakoshka / depositphotos.com)

Ділимося ще одним цікавим рецептом цього українського стритфуду.

Як у будь-якої поважної вуличної їжі, у чебуреків є маса варіантів, котрі відрізняються як начинкою (свинина / курка / ягня), так і тістом (класичне / заварне / лаваш). Деякі кулінари експериментують і далі: Ліза Глінська, наприклад, готує чебуреки з капустою замість тіста. Кулінари сайту Shuba також експериментують з тістом і додають до нього пиво.

Відео дня

Раніше ми також публікували перевірений рецепт швидкого пирога з варенням від Shuba.

Рецепт чебуреків на пиві

Інгредієнти

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 150 мл пива
  • 1 яйце
  • 100 г масла
  • 400 мл соняшникової олії
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • 400 г м’ясного фаршу
  • 1 цибуля ріпчаста
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений

Приготування:

1. Просійте борошно з сіллю, додайте яйце, розтоплене масло та пиво. Замішайте круте тісто та відправте його в холодильник на 30 хвилин.

2. Очистіть цибулю, подрібніть її та додайте у фарш разом з сіллю та перцем. Гарно перемішайте.

3. Тонко розкачайте тісто та виріжте кружечки діаметром близько 10 см. На одну половину кружечків викладіть фарш, накрийте другою половиною і защипніть краї тіста.

4. Розігрійте олію та обсмажте чебуреки на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки (десь по 3 хвилини з кожного боку). Готові чебуреки викладайте на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X