Український фастфуд. Рецепт чебуреків з курячими потрохами від Пекельного Шефа

15 серпня 2021, 03:32

Шеф-кухар Алекс Якутов з реаліті Пекельна кухня на Новому каналі розповів, як готувати чебуреки.

Чебуреки — національна кримсько-татарська страва, яку по праву можна вважати чи не єдиним українським фастфудом. Традиційно вони готуються з баранячим фаршем, однак зараз існує безліч варіацій начинок цієї страви, Алекс Якутов, наприклад, готує їх із курячими сердечками та печінкою.

Відео дня

Рецепт чебуреків

Інгредієнти для начинки:

  • Свіжі курячі серця — 200 г
  • Свіжа куряча печінка — 200 г
  • Цибуля — половина
  • Часник — 3 зубчики
  • Олія — 100 г
  • Кінза — 1 ст. л.
  • Петрушка — 1 ст. л.
  • Аджика — 1 ст. л.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 3 склянки
  • Вода — 1 склянка
  • Сіль — 1−2 ч. л.
  • Олія — 100 г
Пресслужба Нового каналу
Фото: Пресслужба Нового каналу

Приготування начинки:

1. Дрібно наріжте цибулю і часник. Обсмажте на олії.

2. Додайте печінку і серця. Ретельно перемішайте і обсмажте разом.

3. Викладіть на дошку, посоліть і поперчіть. Подрібніть ножем. Повинен вийти паштет.

4. Перекладіть у миску. Додайте кінзу, петрушку і 1 ст. л. аджики. Перемішайте і дайте охолонути.

Приготування тіста:

1. Насипте в миску борошно і 1/3 склянки води. Додайте сіль і почніть перемішувати. Тісто має бути в’язким.

2. Розігрійте 100 г олії до 200 градусів, щоб вона почала диміти. Додайте в тісто.

3. Продовжуйте замішувати тісто та додайте воду, що залишилася.

4. Сформуйте кулю, загорніть у плівку і поставте в холодильник на 40 хв.

5. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на кульки. Розкачайте.

6. Покладіть посередині розкачаного тісто начинку і зліпіть чебурек.

7. Смажте у фритюрі.

8. Можна подавати зі сметаною і аджикою.

Смачного!

Прем'єра реаліті Пекельна кухня з Алексом Якутова відбудеться 6 вересня о 19:00 на Новому каналі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X