З заварного тіста. Як приготувати чебуреки

1 вересня 2021, 23:03

Якщо обсмажити чебуреки на сухій сковороді, вони будуть менш жирними, але не менш смачними

Давайте сьогодні приготуємо справжні чебуреки.

Інгредієнти

Для тіста:

— Борошно — 400 г

— Вода (окріп) — 200 мл

— Сіль — 10 г

— Цукор — 20 г

— Горілка — 30 г

— Олія — 30 г

Для начинки:

Відео дня

— Фарш  яловичини або баранини) — 800 г

— Цибуля ріпчаста — 1 шт.

— Часник — 2 зубчики

— Кінза — 20 г

— Вода — 100 г

— Сіль — 4 г

— Перець чорний — 3 г

Приготування

Фарш змішуємо з дрібно рубаним часником, цибулею і кінзою, сіллю і перцем, активно перемішуємо і додаємо воду. Фарш повинен бути злегка рідкуватий.
У воді розчиняємо сіль і цукор і ставимо на вогонь. У борошно вливаємо доведену до кипіння воду, масло і горілку.

Замішуємо тісто і даємо йому відпочити в холодильнику протягом 1 години.

Від тіста відрізаємо невеликий шматочок і розкатуємо якомога тонше. Викладаємо в середину фарш і формуємо чебурек, виделкою защипуючи краї.

Можна приготувати у фритюрі, а можна обсмажити на сухій сковороді або запекти. Мені більше подобається другий варіант, він менш жирний і такий же смачний.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X