Лінивий варіант. Швидкий рецепт чебуреків з лаваша
Зазвичай тісто для цієї страви — найскладніший процес у приготуванні. Але лаваш здатний сильно спростити рецепт обожнюваного всіма стрітфуда.
Щоб правильно і класно приготувати чебуреки потрібно кілька трудомістких годин на кухні. Однак не завжди хочеться так заморочуватися над приготуванням, а ось чебуреків хочеться. Для таких випадків і існує спрощений рецепт цього стрітфуда, для приготування якого використовується лаваш.
Рецепт чебуреків з лаваша
Інгредієнти (на 4 порції):
- 400 г фаршу або м'якого сиру для вегетаріанської начинки
- 4 листа тонкого лаваша
- 70 г твердого сиру
- 1 великий пучок кінзи або іншої улюбленої зелені
- 4 білі цибулини
- Сіль і перець за смаком
- Жовток
Приготування:
Дрібно нарізаємо цибулю та кінзу, разом із сіллю та перцем вмішуємо в фарш. У класичному варіанті використовується яловичий фарш, але ви можете використовувати свинячий, курячий або мікс. Окрім того, ви можете зробити сирну вегетаріанську начинку, змішавши м'який сир з більшою кількістю зелені.
Нарізаємо лаваш на квадрати. На одну половину лаваша викладаємо фарш, зверху посипаємо сиром і згортаємо в трикутник. Щоб зліпити краї лаваша, змазуємо їх жовтком.
Наливаємо на сковороду досить багато олії, розігріваємо її. Смажимо до золотистої скоринки з обох сторін, потім знімаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Подаємо гарячими зі сметаною, аджикою чи іншим соусом.
Смачного!