Лінивий варіант. Швидкий рецепт чебуреків з лаваша

19 жовтня 2021, 04:16

Зазвичай тісто для цієї страви — найскладніший процес у приготуванні. Але лаваш здатний сильно спростити рецепт обожнюваного всіма стрітфуда.

Щоб правильно і класно приготувати чебуреки потрібно кілька трудомістких годин на кухні. Однак не завжди хочеться так заморочуватися над приготуванням, а ось  чебуреків хочеться. Для таких випадків і існує спрощений рецепт цього стрітфуда, для приготування якого використовується лаваш.

Відео дня

Рецепт чебуреків з лаваша

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 400 г фаршу або м'якого сиру для вегетаріанської начинки
  • 4 листа тонкого лаваша
  • 70 г твердого сиру
  • 1 великий пучок кінзи або іншої улюбленої зелені
  • 4 білі цибулини
  • Сіль і перець за смаком
  • Жовток

Приготування:

Дрібно нарізаємо цибулю та кінзу, разом із сіллю та перцем вмішуємо в фарш. У класичному варіанті використовується яловичий фарш, але ви можете використовувати свинячий, курячий або мікс. Окрім того, ви можете зробити сирну вегетаріанську начинку, змішавши м'який сир з більшою кількістю зелені.

Нарізаємо лаваш на квадрати. На одну половину лаваша викладаємо фарш, зверху посипаємо сиром і згортаємо в трикутник. Щоб зліпити краї лаваша, змазуємо їх жовтком.

Наливаємо на сковороду досить багато олії, розігріваємо її. Смажимо до золотистої скоринки з обох сторін, потім знімаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Подаємо гарячими зі сметаною, аджикою чи іншим соусом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X