Смак дитинства. Як приготувати пиріг з варенням нашвидкуруч

3 вересня, 03:03
Пиріг з варенням (Фото:Q77photo / depositphotos)

Пиріг з варенням (Фото:Q77photo / depositphotos)

Пиріг з варенням завжди асоціюється з дитинством, будинком та затишком. Такий десерт люблять як дорослі, і діти. Пиріг часто зустрічається за сімейним столом, у поєднанні з улюбленим чаєм.

Рецепт даного пирога досить простий, тому що не потребує особливих кулінарних умінь та специфічних інгредієнтів. Щоб пиріг з варенням вийшов смачним і ароматним, важливо дотримуватися певних етапів приготування, про які ми розповімо нижче. Ділимося перевіреним рецептом сайту Shuba.

Відео дня

Пиріг з варенням (Фото: ingridhs / depositphotos)
Пиріг з варенням / Фото: ingridhs / depositphotos

Пиріг з варенням нашвидкуруч

Кухня: українська

Перевірений домашній рецепт тертого пирога з варенням

Інгредієнти

Борошно пшеничне 500 г

Олія вершкова 200 г

Цукор 100 г

Яйця 2 шт.

Сіль 5 г

Цукор ванільний 15 г

Варення 300 г

Пудра цукрова за смаком

Енергетична цінність: 294.3 Ккал

Інструкція приготування

Загальний час: 00:50 (Час приготування: 00:10)

  1. У мисці з'єднайте яйця, сіль, цукор і ванільний цукор і добре перемішайте, щоб цукор розчинився. В окрему миску просійте борошно і додайте в неї вершкове масло, краще, щоб воно вже постояло при кімнатній температурі. Руками перетріть у крихту, додайте туди яєчну масу і знову добре перетріть, щоб не було великих грудочок. Тісто має стати як вологий пісок, а при стисканні в руці - триматися разом.
  2. Дно форми для випікання застеліть пергаментом, половину тіста висипте у форму, рівномірно розділіть і трохи притисніть рукою. Зробіть невеликі борти по всій формі. Викладіть варення, зверху присипте крихтою, що залишилася.
  3. Розігрійте духовку до 160 градусів і поставте випікатися на 30-35 хвилин до золотистого кольору. Смачного!

Автор: nv.ua

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X