Шість найкращих та найпростіших рецептів. Варіанти страв без яєць, які допоможуть заощадити гроші на Великдень

3 квітня, 17:39
Рецепти без яєць, які допоможуть вам заощадити гроші на Великдень (Фото:fauxels/pexels)

Рецепти без яєць, які допоможуть вам заощадити гроші на Великдень (Фото:fauxels/pexels)

Оскільки ціни на яйця різко злетіли до історичних максимумів, проблема створення доступного великоднього меню є реальною.

Великдень — це свято, яке залежить від яєць, і уявити собі смачне блюдо для друзів і родини без використання яєць майже в кожному рецепті може здатися неможливим. В цій добірці рецептів ви знайдете різноманітний вибір основних страв, захоплюючих гарнірів і спокусливих десертів.

Відео дня

1. Легка курка барбекю

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 столова ложка кетчупу
  • 1 столова ложка меду
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 1 чайна ложка чилі порошку
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Перед тим, як почати готувати, попередньо розігрійте барбекю до середньої температури.
  2. Розірвіть курку на шматочки і вийміть кістки.
  3. У мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, кетчуп, мед, гірчицю, чилі порошок, сіль та перець.
  4. Положіть шматочки курки в маринад та дайте йому добре вбратися протягом 30 хвилин.
  5. Положіть шматочки курки на решітку барбекю та готуйте протягом 8−10 хвилин з кожного боку до готовності.
  6. Після приготування ви можете полити курку додатковим маринадом або подавати з соусом на вибір.

2. Рагу з яловичини

Інгредієнти:

  • 500 г яловичини (нарізаної на шматочки)
  • 2 столові ложки олії
  • 1 велика цибуля (нарізана)
  • 3−4 зубчики часнику
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 столові ложки домашнього бульйону (або води
  • )2 моркви (нарізані)
  • 2−3 картоплини (нарізані)
  • 1 чайна ложка тим’яну
  • 1 чайна ложка розмарину
  • 1 лавровий лист
  • Сіль та перець за смаком
  • Петрушка для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте глиняну посудину (або каструлю) на середньому вогні та додайте олію.
  2. Додайте нарізану цибулю та часник та смажте до золотистого кольору.
  3. Додайте нарізану яловичину та смажте, поки м’ясо не стане золотистим.
  4. Додайте томатну пасту та бульйон (або воду) та добре перемішайте.
  5. Додайте нарізані моркву та картоплю та знову добре перемішайте.
  6. Додайте тим’ян, розмарин та лавровий лист, сіль та перець за смаком, та знову добре перемішайте.
  7. Зменшіть вогонь та закрийте кришкою. Дайте розпаритися на низькому вогні протягом 1−1,5 години.
  8. Перед подачею прикрасьте свіжою петрушкою.

3. Бананове печиво

Інгредієнти:

  • 2 стакани муки
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • ½ чайної ложки соди
  • ¼ чайної ложки солі
  • ½ стакана м’якого масла
  • ½ стакана цукру
  • 1 стакан дрібно нарізаних бананів
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. У великій мисці змішайте муку, розпушувач тіста, соду та сіль.
  3. У іншій мисці збийте м’яке масло та цукор до пухкастої консистенції.
  4. Додайте до миски з маслом та цукром нарізані банани та ванільний екстракт та добре перемішайте.
  5. Додайте сухі інгредієнти до мокрих та перемішайте до однорідної консистенції.
  6. Накрийте плівкою та поставте у холодильник на 15 хвилин.
  7. Сформуйте масу печива у кульки та розмістіть їх на покритому пергаментом противні, залишаючи деяку відстань між ними.
  8. Печіть протягом 12−15 хвилин, доки краї печива стануть злегка золотисті.
  9. Охолодіть на дротяній підставці перед подачею.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

4. Шоколадно-апельсиновий тарт

Інгредієнти для тіста:

  • ¼ стакани муки
  • ½ стакани масла
  • ¼ стакани цукру
  • 1−2 ст.л. холодної води

Інгредієнти для начинки:

  • 1 стакан вершкового молока
  • ½ стакани цукру
  • ½ чайної ложки апельсинової цедри
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 150 гр темного шоколаду
  • 2 ст.л. вершків

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. У великій мисці змішайте муку, масло та цукор, поки не стане крихким.
  3. Додайте 1−2 ст.л. холодної води та замішайте тісто. Розкатайте його на поверхні, попередньо посипаній борошном.
  4. Перенесіть тісто на підготовлену форму для тарту, та випікайте приблизно 10−15 хвилин, до золотистого кольору.
  5. У мисці збийте вершкове молоко, цукор, апельсинову цедру та ванільний екстракт до однорідної маси.
  6. Розтопіть шоколад у мікрохвильовці або над водяною банею та додайте до суміші з молоком. Добре перемішайте.
  7. Розлийте суміш на підготовлене тісто для тарту.
  8. Підготуйте піднос для подачі, розігрійте вершки на середньому вогні та додайте до них розтоплений шоколад. Перемішайте, доки суміш не стане однорідною.
  9. Готуйте тарт у духовці ще приблизно 25−30 хвилин, доки центр не затвердіє.
  10. Подавайте охолодженим.

5. Рисовий пудинг

Інгредієнти:

  • ½ стакану довгозернистого рису
  • ½ стакани молока
  • ¼ стакани цукру
  • ¼ чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • ¼ чайної ложки мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 градусів. Підготуйте вогнетривку форму для запікання.
  2. Рис промийте під проточною водою, потім відваріть у воді протягом 10−15 хвилин, доки рис стане м’яким.
  3. У каструлі змішайте молоко, цукор та сіль, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте відварений рис та продовжуйте готувати на середньому вогні, часто помішуючи, доки суміш не загусне.
  4. У окремій мисці збийте ванільний екстракт та мускатний горіх. Додайте до каструлі з рисом, та змішайте добре, доки всі інгредієнти не поєднаються.
  5. Перелийте суміш в підготовлену форму для запікання. Випікайте рисовий пудинг у духовці приблизно 30−35 хвилин, доки верх не стане золотистим та пудинг не буде твердим.
  6. Витягніть форму з духовки та залиште пудинг охолонути протягом 10−15 хвилин. Подавайте рисовий пудинг теплим чи залиште його охолонути та подайте холодним з вершками або фруктами на вибір.

6. Картопля Hasselback

Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль і перець
  • ¼ склянки тертого сиру Пармезан

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Ретельно промийте і почистіть картоплю. Обсушіть.
  3. Знизу кожної картоплини відріжте тонку скибочку, щоб вона могла стояти рівно на обробній дошці.
  4. Використовуючи гострий ніж, зробіть тонкі, рівномірно розташовані скибочки поперек кожної картоплини, стежачи за тим, щоб не прорізати наскрізь. Залиште приблизно 2 см нерозрізаної картоплі на дні.
  5. Розтопіть вершкове масло в маленькій каструлі на середньому вогні. Додайте подрібнений часник і готуйте 1−2 хвилини до появи аромату.
  6. Викладіть картоплю на деко. Змастіть картоплю розтопленим часниковим маслом, переконавшись, що воно потрапило між скибочками. Посипте картоплю сіллю і перцем.
  7. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 45−50 хвилин або поки картопля не стане хрусткою зовні та ніжною всередині.
  8. Посипте картоплю сиром Пармезан і запікайте ще 5−10 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане пухирчастим.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X