Волога, солодка та смачна. Рецепт грузинської паски, яка вразить всіх за святковим столом

2 квітня, 13:58
Грузинська паска (Фото:sarsmis/depositphotos)

Грузинська паска (Фото:sarsmis/depositphotos)

Грузинська паска — це традиційний грузинський пасхальний кулінарний виріб, який готується до свята Великодня.

Основними складовими паски є солодке дріжджове тісто, сир, масло, яйця, цукор та сухофрукти, такі як родзинки, курага або фініки. До тіста може бути доданий ароматний коріандр або гвоздика для більш насиченого смаку. Перед випіканням тісто формують у вигляді круга та роблять на ньому хрестовину, яку потім прикривають шматками тіста, щоб утворити характерну форму паски. Зазвичай, на вершині паски роблять орнамент, щоб прикрасити виріб.

Відео дня

Грузинська паска: рецепт

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна
  • 100 грамів цукру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • ½ чайної ложки соди
  • ½ чайної ложки солі
  • ½ чайної ложки кориці
  • 100 грамів сушених фруктів (родзинки, курага, вишні тощо)
  • 1 яйце для змащення паски

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
  2. У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, корицю, соду і сухі дріжджі.
  3. Додайте розтоплене вершкове масло і розмішайте до отримання крихкої структури.
  4. Розбийте яйця в окремій мисці і додайте до суміші з борошном. Перемішайте, доки тісто не стане м’яким та еластичним.
  5. Додайте сушені фрукти до тіста і знову перемішайте.
  6. Накрийте миску з тістом і залиште на 2−3 години, щоб тісто підійшло.
  7. Після того, як тісто підійшло, викладіть його на дерев’яну дощечку і сформуйте з нього круглу форму.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  9. Зробіть кілька глибоких надрізів на верхній частині паски і змастіть її яйцем.
  10. Покладіть паску на противень, змащений олією, і випікайте близько 1 години.
  11. Дістаньте тісто, зачекайте, поки вони трохи охолоне, і можна прикрашати глазур’ю та кондитерською посипкою.

Паска зазвичай подається на стіл під час Великодніх святкувань, її можна прикрасити свіжими фруктами або ягодами.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X