Яскраво та смачно. Рецепт італійського великоднього хліба, який неодмінно здивує ваших гостей

1 квітня 2023, 02:59

Італійський великодній хліб, відомий також як Pane di Pasqua, є традиційною стравою на святкування Великодня в Італії. Ось рецепт, який допоможе вам зробити цей смачний хліб вдома.

Італійський великодній хліб виглядає чудово, але вам важко буде повірити, що найбільш трудомісткою частиною випікання цього хліба є фарбування яєць, що надто весело, щоб вважатися клопотом.

Реклама

Італійський великодній хліб: рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 60 мл оливкової олії
  • 4 яйця (1 для змащення хліба)
  • 100 мл теплої води
  • 100 мл теплого молока
  • 100 г апельсинової цедри
  • 50 г родзинок

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно, дріжджі, сіль та цукор.
  2. Додайте оливкову олію, 3 яйця, теплу воду та тепле молоко. Змішайте до однорідної маси.
  3. Додайте апельсинову цедру та родзинки та замішайте тісто, поки воно не стане гладким та еластичним.
  4. Покрийте тісто та залиште його на протязі 1 години, щоб воно підійшло.
  5. Покладіть тісто у форми для випічки та покрийте його ще на 30−40 хвилин, щоб воно знову підійшло.
  6. Розбийте яйце та змастіть хліб. Розігрійте духовку на 180 градусів.
  7. Печіть хліб протягом 30−40 хвилин, доки він не стане золотистого кольору та звучить пусто, коли постукаєте по ньому.

Ваш італійський великодній хліб готовий. Ви можете подати його з вершковим маслом, медом або джемом.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини