Випікати 15 хвилин. Як приготувати бананове печиво з шоколадною крихтою

Рецепт печива на банановому тісті (Фото:klopotenko.com)
Випічка з бананами виходить ніжною на смак, ароматною та досить солодкою, тому у рецепт можна додавати менше цукру.
Євген Клопотенко
Кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопоентко поділився простим швидким рецептом печива з бананом. Урізноманітнювати такі страви можна такими додатками як шматочки цукатів, кураги, інжиру, фініків, горіхи, мак, насіння кунжуту чи льону.
Бананове печиво з шоколадом — рецепт
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 150 г вершкового масла 82,5%
- 280 г борошна
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 5 г ванільного цукру
- 1 великий банан
- 1 ч. л. розпушувача
- 80 г темного шоколаду
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ:
Увімкніть духовку та залиште розігріватися до 180 градусів. Вершкове масло дістаньте з холодильника — воно має бути кімнатної температури. Шоколад навпаки покладіть в морозильну камеру, тоді він буде краще тертися на тертці.
150 г розм’якшеного вершкового масла 82,5% покладіть у миску, додайте 100 г цукру та 5 г ванільного цукру. Збийте міксером до однорідної маси. Поступово введіть по одному яйцю, постійно перемішуючи. Очищений банан розімніть виделкою до стану пюре. Додайте в масляно-яєчну суміш та добре все разом перемішайте.
280 г борошна та 1 ч. л. розпушувача змішайте, пересипте в тісто. Перемішайте та додайте 80 г темного шоколаду, натертого на велику тертку.
Деко застеліть пергаментом, ложкою викладіть тісто. Випікайте протягом 15 хвилин за температури 180 градусів. Воно повинно стати золотавого кольору. Дістаньте печиво з духовки, дайте йому охолонути та подавайте до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко розповідав, як приготувати українське печиво мандрики.