Традиційний англійський десерт. Як приготувати банановий, рисовий і манний пудинги

13 жовтня 2019, 04:11

Традиційний англійський десерт, який подають в охолодженому вигляді.

Пудинг — просте блюдо англійської кухні. Готують пудинг на основі молока, борошна або манної/рисової крупи, цукру і різних фруктів. Десерт можна випікати в духовці, мікрохвильовій печі або робити без яєць на основі готової каші.

Відео дня

Рисовий пудинг з бананом і корицею: рецепт

Складові:

  • рис — 100 г
  • вершкове масло — 50 г
  • молоко — 600 г
  • цукор — 100 г
  • банан — ½
  • кориця

У невелику каструлю наливаємо молоко і додаємо шматочки вершкового масла, промитий рис і цукор. Після закипання варимо на маленькому вогні 25 хв.

Перекладаємо рис в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної консистенції. Повертаємо рис в каструлю і варимо ще 10 хв, постійно помішуючи.

Перекладаємо рис в стакани і посипаємо корицею. Готовий рисовий пудинг залишаємо в холодильнику до повного охолодження. Нарізаємо банан тонкими скибочками і викладаємо в стакани з пудингом. Рисовий десерт готовий!

Манний пудинг з карамеллю: рецепт

Складові:

  • манка — 50 г
  • молоко — 500 г
  • цукор — 100 г
  • яйце — 1 шт
  • вершкове масло — 50 г
  • сіль

Наливаємо в каструлю молоко, додаємо 50 г цукру і дрібку солі. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо молоко до кипіння.

Поступово всипаємо в молоко манку. Прибираємо вогонь до мінімуму і варимо кашу 5 хв, постійно помішуючи, після чого знімаємо з вогню. Збиваємо яйце і додаємо в каструлю. Додаємо вершкове масло. Перемішуємо все.

Розтоплюємо в окремій каструлі на маленькому вогні цукор, який залишився, щоб отримати карамель. Виливаємо карамель в форму і акуратно викладаємо манну кашу.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і ставимо пудинг на 20 хв. Після того, як пудинг трохи охолоне, акуратно перевертаємо його на плоске блюдо.

Банановий пудинг в духовці: рецепт

Складові:

  • банан — 2 шт.
  • яйце — 1 шт.
  • молоко — 1 ст. л.
  • борошно — 3 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • вершкове масло — 50 г
  • сік лимона — 1 ч. л.
  • кориця

Розламуємо банан на невеликі шматочки і розминаємо виделкою до однорідної консистенції.

Збиваємо яйце з цукром, додаємо молоко, розм’якшене вершкове масло і бананове пюре, ретельно все змішуємо. Додаємо в суміш просіяне борошно з розпушувачем і ще раз перемішуємо.

Форми для випікання змащуємо вершковим маслом. Нарізаємо банан тонкими шматочками, викладаємо у форму і скроплюємо лимонним соком. Акуратно виливаємо в форму тісто і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку. Готуємо пудинг близько 25 хвилин.

Коли пудинг охолоне, викладаємо зверху шматочки банана і посипаємо корицею.

Показати ще новини
Радіо НВ
X