Шведська кухня. Рецепт хрусткої запеченої картоплі Hasselback

3 жовтня 2021, 05:55

Оригінальний рецепт був винайдений у шведському ресторані, але вже давно розповсюдився по всьому світу.

Картопля Hasselback — типова для шведської кухні страва, яку в оригіналі подавали зі сметаною і лососем. Однак, після поширення цієї особливої нарізки картоплі для запікання, варіацій з начинкою з’явилася безмежна кількість. Ми пропонуємо почати з найбільш базового варіанту з травами, а потім поекспериментувати з томатом, беконом або рибою.

Відео дня

Рецепт запеченої картоплі Hasselback

Інгредієнти:

  • Велика картопля — 1 кг
  • Розмарин — 1 гілочка
  • Чебрець за смаком
  • Часник — 3 зубчики
  • Чорний перець — за смаком
  • Масло — 80 г
  • Сіль

Приготування

Добре промийте картоплю під холодною проточною водою. Повністю просушіть її паперовими рушниками.

Щоб полегшити нарізку, проткніть картоплю біля основи шпажкою або зубочисткою. Таким чином ви зможете зупинити надрізи, щоб не розрізати картоплю на частини.

Гострим ножем зробіть максимально багато дуже тонких надрізів. На цьому етапі зніміть шпажку і знову промийте картоплю, щоб видалити якомога більше крохмалю. Потім покладіть картоплю надрізами вниз у друшляк, щоб з неї стекла зайва вода.

Тим часом дрібно наріжте або перебийте в кавомолці трави, додайте до них сіль і перець.

Розігрійте духовку до 200 °C.

Нафаршируйте картоплю подрібненою зеленню, наріжте масло невеликими шматочками і викладіть зверху та трохи всередину між розрізами.

Викладіть картоплю на деко, потім додайте крупно нарізані зубчики часнику і трохи рослинної олії.

Поставте картоплю в духовку і запікайте близько 75 хвилин. Після приготування картопля Hasselback повинна мати хрустку шкірку та бути м’якою всередині.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X