Без шуму та бризок. Як тихо та охайно відбити м’ясо

14 листопада 2022, 17:02
М’ясо на битки можна відбити без кухонного молотка (Фото:gbh007 / depositphotos)

М’ясо на битки можна відбити без кухонного молотка (Фото:gbh007 / depositphotos)

Для того, щоб м’ясо не було жорстким, його відбивають перед приготуванням спеціальним кухонним молотком.

Про процес відбивання м’яса зазвичай знають навіть наші сусіди, адже звуки від ударів молотка чутні за стіною на їхній кухні. Іноді удари молотка заважають домочадцям — битки не відіб'єш, якщо у квартирі спить маленька дитина. Крім шуму, відбивання м’яса пов’язане ще з однією незручністю — бризками, що розлітаються по всій кухні. Є кілька способів відбити м’ясо у тиші та залишити кухню чистою.

Відео дня

Як відбити м’ясо без шуму

Якщо під обробну дошку, на якій ви збираєтеся відбивати м’ясо, покласти згорнутий у кілька разів великий кухонний рушник, звук від ударів молотка стане приглушеним.

Щоб звук став ще тихішим, можна покласти рушник не лише під дошку, а й на неї. Зверху розкласти м’ясо, заздалегідь загорнуте в кілька шарів харчової плівки, і відбити його.

Також у випадках, коли важливий беззвучний режим відбивання м’яса, допоможе подушка. Її можна покласти на стіл або на коліна, а зверху розташувати дошку з м’ясом.

Як відбити м’ясо без кухонного молотка

Виберіть найбільший кухонний ніж, переверніть його так, щоб гостра частина леза дивилася нагору та не була задіяна в процесі. Відбивайте м’ясо тупою стороною леза у різних напрямках, з двох боків.

Для відбивання підійде скляна пляшка. Найчастіше битки роблять за допомогою її горла, але можна відбивати м’ясо й дном пляшки. Мінус цього способу — можна не розрахувати сили, розколоти скло та його осколками зіпсувати м’ясо.

Безпечніше взяти пластикову пляшку. Її необхідно заповнити водою для обтяження та обернути харчовою плівкою. М’ясо в такому випадку відбивається дном пляшки.

Не менш смачні битки виходять з-під качалки, її краще обертати харчовою плівкою, або товкачки для картоплі.

Як відбити м’ясо без бризок

Для того, щоб бризки від м’яса не розліталися по всій кухні, необхідно загорнути його в кілька шарів харчової плівки або накрити целофановим пакетом.

Щоб бризок від м’яса поменшало в рази, перед тим як відбивати, за десять-п'ятнадцять хвилин, покладіть його в морозильну камеру. Спосіб підходить і у випадках, коли необхідно нарізати м’ясо однаково красивими шматочками.

Не забувайте, що при відбиванні м’яса важливо не перестаратися. Від сильних ударів молотка воно може втратити сік і після приготування стати сухим та не смачним.

Раніше в НВ розповіли як зробити смачною зіпсовану страву. Як правильно доглядати кухонні ножі, які повинні бути особливо гострими при обробці м’яса і рекомендували спробувати приготувати смачні тефтелі з соусом із сезонних грибів за рецептом Алекса Якутова.

Показати ще новини
Радіо NV
X