Кухонна «реанімація». Як зробити смачною зіпсовану страву

23 жовтня, 12:02
Підгорілий пиріг можна зробити смачним (Фото:cookelma / depositphotos)

Підгорілий пиріг можна зробити смачним (Фото:cookelma / depositphotos)

У приготування їжі кожен із нас вкладає свій особливий зміст. При цьому всім хочеться, щоб страва вийшла та порадувала смакові рецептори.

До болю знайома ситуація, коли прокрутився на кухні пів дня, а кулінарний шедевр зіпсований. Подвійно образливіше, якщо готував його до приходу гостей. Але не варто засмучуватися та відразу ж викидати зіпсоване блюдо у відро для сміття, адже не виключено, що його можна реанімувати.

Відео дня

Як «повернути життя» зіпсованій страві

  • Підгоріла основа та краї пирога можна акуратно зчистити за допомогою невеликого металевого ситечка.
  • Пересолену варену рибу необхідно покласти в окріп на десять хвилин. Смажену протушкувати в соусі зі сметани.
  • М’ясо і рибу, що пригоріли, посипають перебиваючим запах гари кмином або каррі та приправляють соусом барбекю.
  • Коржі для торта, що розсипалися, подрібнюються в крихту, змішуються зі збитими вершками, фруктами або шоколадом — десерт готовий.
  • Пересушене в духовці м’ясо треба поділити на скибочки. Кожну посипати дрібно нарізаною цибулею та помідором, полити рослинною олією.
  • Пиріг, що не пропікся, змастіть зверху молоком або вершками, накрийте пергаментом для випічки та відправте допікатися в духовку. Знизу, під пиріг, поставте лист або металеву миску з водою.
  • Пересолений соус для салату можна врятувати за допомогою меду, а пересолоджений лимонним соком або перцем.
Показати ще новини
Радіо НВ
X