З будь-яким видом м’яса. Апетитні тефтелі з соусом із сезонних грибів

24 вересня, 01:27
Як приготувати тефтелі з соусом із сезонних грибів (Фото:freepik/timolina)

Як приготувати тефтелі з соусом із сезонних грибів (Фото:freepik/timolina)

Покроковий рецепт від експерта реаліті Нового каналу На ножах — Алекса Якутова.

Тефтелі є практично у кожній кухні світу, зустрічаються згадки про них і в літературі. Наприклад, у книжці Малий та Карлсон можна прочитати про любов Карлсона до м’ясних кульок. В англомовних країнах ця страва називається мітболи. Приготування тефтелей досить просте, і для них підходить будь-який вид м’яса. Найкраще ж вони смакують із різними соусами. Пропонуємо вам приготувати тефтелі під соусом із сезонних грибів за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова.

Відео дня

Для соусу вам знадобляться:

  • Асорті свіжих грибів — 200 г
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Цибуля — 20 г (приблизно ¼ головки)
  • Вершки 35% жирності - 50 г
  • М’ясний бульйон — 100 г
  • Сіль, перець — за смаком
  • Олія для обсмажування

Для тефтельок вам знадобляться:

  • Свинина (або будь-яке інше м’ясо) — 200 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибуля — 20 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Гриби миємо, зачищаємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Нарізаємо гриби та обсмажуємо 100 г на сковороді разом з цибулею.

2. Коли вони добре підсмажаться, солимо, перчимо їх, додаємо вершкове масло та вливаємо на сковорідку бульйон та вершки. Готуємо, поки не випарується волога.

3. Потім перебиваємо гриби у блендері та перетираємо через сито. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде насичений, з яскравим смаком соус.

4. Перекручуємо м’ясо на м’ясорубці. Солимо і перчимо до свого смаку, гарно відбиваємо та відправляємо в холодильник на 20 хв.

5. Формуємо кульки та обсмажуємо з усіх сторін на сковорідці.

6. Коли тефтельки будуть практично готові, беремо 100 г грибів, які у нас лишились, і обсмажуємо разом з ними кілька хвилин.

7. Тепер перекладаємо їх у спеціальну тару, заливаємо соусом та відправляємо в розігріту до 185 градусів духовку на 10 хвилин.

8. Подаємо тефтелі з зеленню.

Смачного!

Редактор: Кіра Гіржева
Показати ще новини
Радіо НВ
X