З карамельним кремом і вершками. Як приготувати незвичайний яблучний пиріг
Яблучний пиріг із кремовим пудингом Баттерскотч за рецептом Ерін Макдауелл.
Цей пиріг не схожий на традиційну яблучну шарлотку. Це як два пироги в одному — солодка, пряна начинка і вершково-карамельний пудинг. Пропонуємо приготувати незвичайний яблучний пиріг за рецептом автора кулінарного блогу і кулінарних книг Ерін Макдауелл.
Як приготувати яблучний пиріг?
Інгредієнти:
Для основи пирога:
- 1 ¼ склянки борошна
- ¼ ч. л. дрібної морської солі
- 113 г холодного вершкового масла
- ¼ склянки крижаної води
Для начинки:
- 2 ст. л. вершкового масла
- 3 середніх яблука
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- ½ склянки темно-коричневого цукру
- 1 ½ ч. л. меленої кориці
- ½ ч. л. тертого мускатного горіха
- ½ ч. л. дрібної морської солі
- 3 ст. л. цукру-піску
- 2 ст. л. борошна
Для крему Баттерскотч:
- 1 ½ склянки незбираного молока
- ½ склянки густих вершків
- ½ склянки темно-коричневого цукру
- ½ ч. л. дрібної морської солі
- ¼ склянки кукурудзяного крохмалю
- 2 великих яєчних жовтки
Для топінгу:
- 1 стакан густих вершків (33%)
- 1/3 склянки цукрової пудри
- 1 ½ ч. л. ванільного екстракту
- соляні пластівці
Крок 1. Начинка для пирога
У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте яблука, очищені і нарізані кубиками, і перемішайте з маслом. Додайте ваніль, темно-коричневий цукор, корицю, мускатний горіх, сіль і ще раз перемішайте. Продовжуйте готувати ще 3−4 хв., Періодично помішуючи, поки цукор не розчиниться і яблука не почнуть розм’якшуватися. У невеликій ємності змішайте цукор-пісок і борошно. Додайте в каструлю і добре перемішайте близько 2−3 хв., поки суміш не загусне. Дайте масі повністю охолонути.
Крок 2. Основа пирога
Збийте муку і сіль в невеликій ємності. Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, і втирайте його руками, до отримання крихти розміром з горох. Зробіть колодязь в центрі ємності і додайте води. Тепер змішайте з іншими інгредієнтами тіста, можливо знадобиться додаткова вода, поки тісто не збереться. Тісто не повинно бути вологим або липким, і воно не повинно бути сухим і розсипчастим. Сформуйте тісто в диск і загорніть в харчову плівку. Охолодіть протягом 30 хв. Коли тісто буде охолоджене, розкачайте його трохи ширше діаметра форми для запікання. Перенесіть тісто в форму для пирога і втисніть його в основу, зайве тісто обріжте. Охолодіть тісто в холодильнику протягом 30 хв. Накрийте тісто пергаментним папером, покладіть зверху вантаж і відправте в духовку, розігріту до 210 ° C. Випікайте на нижній решітці 12−15 хв., після чого приберіть пергаментний папір і вантаж, і випікайте ще 2−3 хв. Повністю остудіть.
Крок 3. Збираємо пиріг
Вилийте охолоджену начинку в готову основу для пирога і розподіліть рівним шаром. Випікайте до тих пір, поки скоринка тіста не стане золотисто-коричневою і начинка не стане пухирчастою, від 35 до 40 хв. Охолодіть повністю.
Крок 4. Крем-пудинг для пирога
Коли пиріг охолоне, приготуйте пудинг: в невеликій каструлі розігрійте вершки на середньому вогні. В окремій ємності змішайте коричневий цукор, сіль і кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю води. Додайте суміш в каструлю і добре перемішайте. Продовжуйте нагрівати, постійно збиваючи, поки суміш не загусне, близько 3−4 хв. Перекладіть жовтки в теплостійку миску і повільно додайте близько третини гарячої молочної суміші - постійно збивайте суміш. Додайте жовткову суміш в каструлю і продовжуйте готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не закипить. Процідіть пудинг через дрібне сито і розподіліть рівномірним шаром зверху яблучної начинки. Накрийте харчової плівкою і залиште мінімум на 1 годину.
Крок 5. Топінг для пирога
У середній ємності збийте вершки, цукрову пудру і ваніль, поки вони не досягнуть твердих піків. Перекладіть на поверхню пирога і розподіліть рівним шаром. Безпосередньо перед подачею на стіл посипте пиріг соляними пластівцями.