По-грецьки. Як приготувати листковий яблучний пиріг Мілопіта

8 квітня 2020, 04:34

У перекладі з грецької Μηλόπιτα (Мілопіта) означає яблучний пиріг.

Мілопіта — це традиційний грецький десерт із яблук і тіста. Мілопітой можуть називати бісквітний пиріг, закритий яблучний пиріг або пиріг із листкового тіста філо. Останній варіант Мілопіти по вигляду нагадує штрудель або східний десерт — пахлаву. Пропонуємо приготувати Мілопіту з листкового тіста філо за рецептом ресторану PapaFeta.

Відео дня

Як приготувати грецький яблучний пиріг?

Складові:

  • тісто філо — 10 аркушів
  • яблука — 1 кг
  • кориця (мелена) — 1 ст. л.
  • мускатний горіх (мелений) — щіпка
  • цукор коричневий — 2−4 ст. л.
  • горіхи (волоські, фундук, мигдаль) — 100−150 г
  • вершкове масло — 100−120 г
  • мед — 3−4 ст. л.
  • лимон — ½ соку

Яблука вимити і видалити серцевину з насінням. Порізати невеликими кубиками. Щоб нарізані яблука не потемніли, їх можна складати в миску з водою з лимонним соком. Горіхи дрібно подробити.

Коли всі яблука порізали — воду злити. До яблук додати корицю, мускатний горіх, цукор і горіхи, все ретельно перемішати.

Вершкове масло розтопити. На дно змащеної маслом форми покласти пару листів тіста і промазати розтопленим вершковим маслом. Зверху рівномірно розподілити яблучну начинку, зверху покласти ще пару листів тіста, знову промазати маслом. Робити так до тих пір, поки не закінчиться тісто і начинка. Верхній шар — тісто.

Верхній шар залити вершковим маслом і розрізати на квадрати або трикутники.

Підігріти мед з водою, щоб він розійшовся і додати сік лимону.

Готовий пиріг вийняти з духовки і полити медовою заливкою.

Показати ще новини
Радіо НВ
X