Класика сезону. Три ідеї для шарлотки з яблук

16 липня 2019, 17:22

У другій половині літа настає сезон яблук, розпал якого припадає на серпень — вересень. Найбільш популярним рецептом в цей час стає яблучна шарлотка.

Пропонуємо три рецепти: класичний, шарлотка з яблуками і бананом і швидкий, практичний, але не менш смачний варіант — рецепт для мультиварки.

Спочатку шарлотка була різновидом пудингу, який готували з хліба, яєць, яблук і подавали зі збитими вершками і морозивом.

Відео дня

Зараз класична шарлотка — це яблучний пиріг, також є рецепти пирога з вишнею, грушами, абрикосами і полуницею. Для класичної шарлотки використовують кислі яблука, тоді смак пирога виходить ще більш насиченим.

Як приготувати шарлотку?

Класичний рецепт — шарлотка з яблук

Найпростіший рецепт приготування шарлотки. Для класичної яблучної шарлотки нам знадобляться стакан цукру і борошна, 4 яйця, 6 яблук, розпушувач і ванільний цукор. Яблука потрібно нарізати на шматочки. Білки збити в піну, після чого поступово додавати цукор. Коли цукор розчиниться, починаємо додавати по одному жовтку, розпушувач, ванільний цукор і борошно — тісто має бути рідким, як сметана. Духовку розігріти до 200 градусів, форму змастити будь-якою олією і викласти шматочки яблук, потім вилити в форму тісто. Поставити форму в духовку, почекати 3−4 хв, щоб тісто трохи піднялося, і зменшити температуру до 180 градусів. Випікати шарлотку 30 хв.

Шарлотка з яблуками і бананами

Ще один рецепт шарлотки з яблуками і бананами, який припаде до смаку ласунам. Для приготування беремо все ті ж інгредієнти, що і для класичної шарлотки, а ще два банана, мед і корицю. Стакан цукру збиваємо з білками 4 яєць, після чого додаємо жовтки, корицю, ванільний цукор, розпушувач і перемішуємо все. Після цього додаємо склянку борошна — по консистенції тісто має нагадувати густу сметану. Для начинки: очищаємо яблука і банани від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки і поливаємо 2 ст.л. меду. Духовку потрібно розігріти до 200 градусів. Деко змастити олією або вершковим маслом і вилити на нього тісто, зверху викласти яблука. Поставити деко в духовку на 3−4 хв, після чого зменшити температуру до 180 градусів. Випікати шарлотку 30−40 хв.

Шарлотка в мультиварці

Яблучна шарлотка в мультиварці - ідеальне рішення для людей, у яких немає багато часу для готування, а ще в мультиварці бісквіт виходить особливо повітряним. Для пирога в мультиварці, потрібно взяти 5 яблук, 1,5 склянки борошна і цукру, 5 яєць і розпушувач. Яблука очистити і нарізати шматочками. Яйця збити з цукром, після чого додати борошно, розпушувач і продовжити збивати. Мультиварку включити в режим підігріву, дно і стінки мультиварки змастити вершковим маслом і додати 2 ст.л. цукру. Почекати поки цукор розчиниться і акуратно викласти на дно перший шар яблук — це буде верх шарлотки — потім викласти інші яблука. Тісто вилити у форму мультиварки, вибрати режим випічка і поставити на 40 хвилин. Коли пиріг буде готовий, акуратно перевернути його на блюдо.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Показати ще новини
Радіо NV
X