Десерт для дітей. Секрети приготування цукерок іриска
Чи є хоча б одна людина на світі, яка б не любила іриски? Смак тягучих, солодких цукерок неможливо забути.

Іриски готують у всьому світі і називають по-різному: тоблероне, фадж, карамелька. Готувати десерт дуже просто, навіть дитина впорається з цим завданням. Назвати іриску дієтичним десертом важко, тому не намагайтеся зробити з іриски дієтичний десерт. Вибирайте жирне молоко або вершки, тоді ваша іриска не буде сухою і твердою. Пропонуємо приготувати іриски за рецептом італійського шефа Марко Черветті. Маестро кулінарії Черветті провів багато років в Італії, Китаї, Росії та Україні, вивчаючи місцеву кухню. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Черветті став шеф-кухарем року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року.
Як приготувати іриски?
Інгредієнти:
- Жирне молоко або вершки - 1 л
- Паличка кориці
- Цукор - 1 кг
- Дрібка солі
1. У великій каструлі з'єднайте молоко (або вершки) з цукром і паличкою кориці. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи віночком.
2. Коли молоко закипіло - дістаньте паличку кориці і продовжуйте готувати і перемішувати.
3. Перемішувати потрібно, щоб іриска не підгоріла. Коли вона буде готова - ви і самі здогадаєтеся за ніжним кавовим кольором молочно-цукрової маси, яка стане густою і буде тягнутися за віночком. Зніміть іриску з вогню.
4. Переставте каструлю на стіл і продовжуйте перемішувати - іриска повинна трохи охолонути. А потім розлийте масу у силіконові форми. Підійдуть будь-які маленькі форми - півсфери, наприклад.
5. Розлили за формами? Треба трохи почекати. Іриска повинна повністю охолонути - і затвердіти. Кличте малюків! Готово!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life