Англійський бісквіт. Рецепт ідеального яблучного пирога
Яблучний пиріг або Apple Victoria Sponge від шефа скандинавського ресторану в Данії Вікторії Марценюк.
Шеф-кухарі українських і європейських ресторанів на карантині не втрачають часу і проводять онлайн майстер-класи або діляться рецептами в блогах. Завдяки їх старанням, у себе на кухні можна зробити страви мішленівського рівня. НВ STYLE пропонує приготувати яблучний пиріг за рецептом Вікторії Марценюк, яким вона поділилася зі своїми читачами в особистому блозі nenordic.
Вікторія — шеф ресторану скандинавської кухні Øl & Brød в Копенгагені, ресторан відзначений Michelin plate. Паралельно вона отримує диплом у найбільшій кулінарній школі Північної Європи і ділиться рецептами, і знаннями про кращі місця Копенгагена на Патріоні.
Як приготувати шарлотку або Apple Victoria Sponge?
Те що в російськомовному кулінарному інтернеті називають бісквітом (тісто на основі збитого масла і яєць), правильно називати Victoria Sponge — класичний торт, відомий ще з часів епохи Відродження. Губкоподібна структура пирога тоді досягалася за рахунок збитих яєць. За часів королеви Вікторії в рецепт стали додавати збите масло і тоді ж ввели в ужиток харчову соду для випічки, коржі підросли і стали ще більш пишними. Якщо це два коржа, промазані масляним кремом, фруктами, джемом або збитими вершками, то це — Victoria Sandwich, який подається до файв-о-клок чаю. Але сьогодні пропонуємо приготувати більш простий варіант яблучного пирога або шарлотки без соди — Apple Victoria Sponge.
Інгредієнти:
- 4−5 великих яблук
- 50 г цукрової пудри, плюс трохи для готового пирога
- сік лимона
- кориця
- цедра лимону
Для тіста: - 4 яйця
- 150 г цукрової пудри
- 225 г борошна
- 225 г вершкового масла кімнатної температури
- сіль
Збиваємо масло з пудрою до легкої і повітряної текстури, зручно працювати ручним міксером і по одному додавати яйця. В кінці додаємо просіяне борошно і дрібку солі. Сіль підсилює солодкий смак.
Яблука очищаємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Присипаємо яблука цукровою пудрою, скроплюємо лимонним соком, додаємо трохи кориці для тонкого аромату і цедру лимона. Готуємо яблука на повільному вогні близько 5−7 хв — припускаємо. Якщо яблука дуже соковиті, то етап припускания можна пропустити.
Форму застилаємо пекарським папером, викладаємо яблука і заливаємо готовим тістом. Випікаємо пиріг при 175 ° C близько 30 хв. і перевіряємо готовність.
Даємо охолонути шарлотці в формі 20 хв. і подаємо зі збитими вершками, цукровою пудрою, джемом, збитою сметаною або ванільним морозивом. Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life