На Хеллоуін. Як швидко і легко приготувати гарбузові панкейки

7 жовтня 2019, 05:19

Гарбузові оладки — хороший варіант ситного сніданку або святкової страви на дeнь вcex cвятиx — Halloween.

Оладки з гарбуза дуже легко і швидко приготувати. Осіння страва виглядає дуже барвисто і апетитно. Якщо прикрасити оладки декором, вони стануть чудовою прикрасою святкового столу на Хелловін.

Відео дня

Крім основного інгредієнта — гарбуза, в оладки можна додавати сезонні фрукти і овочі, наприклад, яблука або кабачки.

Instagram - ilona_traveller
Фото: Instagram - ilona_traveller

Для панкейків найкраще брати горіховий гарбуз баттернат. Цей сорт гарбуза дуже легко приготувати — він відрізняється неймовірно солодким смаком і ніжною консистенцією.

Гарбузові панкейки: рецепт

Складові:

  • гарбуз — 500 г
  • кефір — 220 г
  • яйце — 2 шт.
  • цукор — 10 ч. л.
  • борошно — 6 ст. л.
  • сода
  • ванілін
  • кориця

Панкейки на кефірі: приготування

Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Нарізаємо гарбуз шматочками середньої величини.

Якщо гарбуз м’який, натираємо його на дрібній тертці і кладемо овоч в каструлю. Заливаємо гарбуз окропом і відварюємо близько 3−5 хвилин.

Якщо гарбуз дуже твердий, складаємо шматочки гарбуза в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо близько 10 хвилин після закипання води. Коли гарбуз охолоне, подрібнюємо його в блендері до стану пюре.

Змішуємо яйця з кефіром і цукром. Додаємо щіпку соди, ваніліну і кориці. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Коли тісто буде готове, додаємо гарбуз і перемішуємо.

Розігріваємо в сковороді олію і викладаємо тісто. Смажимо оладки на середньому вогні приблизно 2 хвилини з одного боку, потім перевертаємо, і даємо зарум’яниться з іншого боку. Оладки подаємо зі свіжим медом і горіхами. Для подачі на Хеллоуін, на оладках можна зробити різні візерунки шоколадом або прикрасити родзинками.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X