На сніданок. Як приготувати оладки на кефірі

17 вересня 2019, 05:06

Рум’яні оладки, политі медом або джемом, стануть прекрасним сніданком для всієї родини.

Варіантів приготування оладок безліч — на кефірі, оладки без яєць, оладки з яблуками або бананами, в тісто також можна додавати мелені горіхи, корицю.

На приготування знадобиться всього 20−30 хв — підготовка тіста займає 5−10 хв, а обсмажування — 15−20 хв. Пропонуємо класичний рецепт оладок на кефірі і рецепт оладок на кефірі з яблуками.

Відео дня

Оладки на кефірі рецепт

Instagram - tokareva6277
Фото: Instagram - tokareva6277

Складові:

  • кефір — 1 склянка
  • борошно — 1 склянка
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 1 ст. л.
  • ванільний цукор ½ ч. л.
  • сода 1/3 ч. л.
  • сіль

Як приготувати оладки? У глибокій ємності змішуємо цукор, ванільний цукор і яйце — збиваємо все. Вливаємо в ємність теплий кефір і ретельно перемішуємо. Поступово додаємо в ємність просіяне борошно — добре перемішуємо тісто.

Додаємо 1/3 ч. л. соди і ще раз ретельно перемішуємо. Даємо тісту постояти 15 хв.

Розігріваємо в сковороді олію і викладаємо ложкою тісто. Оладки смажимо на середньому вогні.

Якщо вогонь дуже сильний, оладки можуть підгоріти, але не встигнуть пропектися, якщо ж вогонь буде недостатнім, оладки не піднімуться.

Смажимо оладки приблизно 1 хвилину з одного боку, потім перевертаємо, і даємо зарум’яниться з іншого боку. Повітряні оладки готові! Оладки можна подати з медом, джемом, сметаною, йогуртом або посипати цукровою пудрою.

Оладки на кефірі з яблуками рецепт

Instagram - tatyanasergeevna9293
Фото: Instagram - tatyanasergeevna9293

Складові:

  • кефір — 250 г
  • борошно — 250 г
  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 1/3 склянки
  • яблука — 2 шт.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сіль

Як зробити оладки? У глибокій ємності збиваємо міксером яйця з цукром. Виливаємо в ємність теплий кефір, додаємо дрібку солі і розпушувач.

Поступово додаємо в ємність просіяне борошно — збиваємо тісто міксером.

Очищаємо яблука від шкірки і серцевини, дрібно нарізаємо кубиками і додаємо в тісто. Ретельно перемішуємо.

Добре розігріваємо сковороду, робимо середній вогонь і додаємо олію. Викладаємо оладки ложкою на сковороду і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Ніжні оладки, з шматочками яблук і підсмаженою хрусткою кромкою готові!

Показати ще новини
Радіо NV
X