На сніданок. Як приготувати оладки на кефірі
Рум’яні оладки, политі медом або джемом, стануть прекрасним сніданком для всієї родини.
Варіантів приготування оладок безліч — на кефірі, оладки без яєць, оладки з яблуками або бананами, в тісто також можна додавати мелені горіхи, корицю.
На приготування знадобиться всього 20−30 хв — підготовка тіста займає 5−10 хв, а обсмажування — 15−20 хв. Пропонуємо класичний рецепт оладок на кефірі і рецепт оладок на кефірі з яблуками.
Оладки на кефірі рецепт

Складові:
- кефір — 1 склянка
- борошно — 1 склянка
- яйце — 1 шт.
- цукор — 1 ст. л.
- ванільний цукор ½ ч. л.
- сода 1/3 ч. л.
- сіль
Як приготувати оладки? У глибокій ємності змішуємо цукор, ванільний цукор і яйце — збиваємо все. Вливаємо в ємність теплий кефір і ретельно перемішуємо. Поступово додаємо в ємність просіяне борошно — добре перемішуємо тісто.
Додаємо 1/3 ч. л. соди і ще раз ретельно перемішуємо. Даємо тісту постояти 15 хв.
Розігріваємо в сковороді олію і викладаємо ложкою тісто. Оладки смажимо на середньому вогні.
Якщо вогонь дуже сильний, оладки можуть підгоріти, але не встигнуть пропектися, якщо ж вогонь буде недостатнім, оладки не піднімуться.
Смажимо оладки приблизно 1 хвилину з одного боку, потім перевертаємо, і даємо зарум’яниться з іншого боку. Повітряні оладки готові! Оладки можна подати з медом, джемом, сметаною, йогуртом або посипати цукровою пудрою.
Оладки на кефірі з яблуками рецепт

Складові:
- кефір — 250 г
- борошно — 250 г
- яйця — 2 шт.
- цукор — 1/3 склянки
- яблука — 2 шт.
- розпушувач — 1 ч. л.
- сіль
Як зробити оладки? У глибокій ємності збиваємо міксером яйця з цукром. Виливаємо в ємність теплий кефір, додаємо дрібку солі і розпушувач.
Поступово додаємо в ємність просіяне борошно — збиваємо тісто міксером.
Очищаємо яблука від шкірки і серцевини, дрібно нарізаємо кубиками і додаємо в тісто. Ретельно перемішуємо.
Добре розігріваємо сковороду, робимо середній вогонь і додаємо олію. Викладаємо оладки ложкою на сковороду і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Ніжні оладки, з шматочками яблук і підсмаженою хрусткою кромкою готові!