Два рецепти. Як швидко приготувати смачні і корисні сирники в духовці

13 вересня 2019, 05:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Сирники — корисний і ситний сніданок, на якій йде мінімум часу. Додавши ягоди, горіхи або сироп, можна щодня робити сніданок різноманітним і ще більш корисним.

Сирники є однією з найпопулярніших страв на сніданок, адже на їх приготування йде мінімум часу. Крім того, готувати їх нескладно, і при наявності простих інгредієнтів.

Відео дня

Класичний рецепт передбачає приготування цієї страви на добре розігрітій сковорідці, але сирники також можна запікати в духовці.

Щоб сирники вийшли повітряними, сир потрібно протерти через дрібне сито. Це допоможе зробити тісто однорідним. Сир слід брати не менше 9% жирності, інакше тісто буде розтікатися.

У класичних рецептах в тісто для сирників додають пшеничне борошно або ж замінюють його манною крупою для додання страві м’якості. Пропонуємо два рецепти сирників в духовці - з борошном і манною крупою.


Рецепт сирників в духовці

Складові:

  • сир — 500 г
  • борошно — 120 г
  • яйце — 1 шт.
  • цукор-пісок — 50 г
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • цукор ванільний — 1 ч. л.

Як приготувати сирники? У глибокій ємності збиваємо яйце зі звичайним і ванільним цукром. Додаємо в ємність сир.

Борошно просіваємо, додаємо розпушувач (він додасть сирникам пишності) і поступово вводимо в тісто.

Застеляємо деко пергаментом. Робимо невеликі сирники, обвалюють у борошні і викладаємо на деко. Випікаємо в духовці 20−30 хв. при температурі 180 ° C.

Щоб доповнити ніжний смак сиру, до готових сирників подаємо сметану, варення, свіжі ягоди або ванільний соус.

Сирники з манкою в духовці

Складові:

  • сир — 400 г
  • яйце — 1 шт.
  • сметана — 3 ст. л.
  • цукор-пісок — 3 ст. л.
  • крупа манна — 3 ст. л.
  • вершкове масло — 1 ст. л.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • цукор ванільний — 1 ч. л.
  • сіль

Як робити сирники? У глибокій ємності змішуємо всі інгредієнти — сир, сметану, манну крупу, цукор звичайний і ванільний, розм’якшене вершкове масло, яйце, розпушувач і дрібку солі. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на 20 хв. для розм’якшення манки.

Сирну суміш розкладаємо у формочки для кексів. Наповнюємо формочки на 1/3, так як тісто буде підніматися.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і запікаємо сирники близько 30 хв. до легкої золотистої скоринки.

До сирників можна подати кисло-солодкий, солодкий або гострий соус для додання страві додаткових відтінків смаку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X