Американський десерт. Як приготувати ароматний пиріг з гарбуза

20 жовтня 2020, 02:09

Гарбузовий пиріг — популярний американський десерт, який готують восени і взимку.

Про американські пироги багато хто чув. Класика — це яблучний пиріг, але восени також можна готувати корисні і поживні десерти з гарбуза. Гарбуз покращує стан шкіри, допомагає нормалізувати обмін речовин і є справжньою вітамінною бомбою.

Відео дня

Із гарбуза можна приготувати безліч корисних страв — кашу, суп-пюре, оладки, салати і всілякі чизкейки, торти і пироги.

Instagram.com/thebakingstudent
Фото: Instagram.com/thebakingstudent

Деякі з побоюванням ставляться до десертів із овочів, але солодкий пиріг із гарбуза виходить дуже ніжним і ароматним. Також можна приготувати несолодкий гарбузовий пиріг з м’ясом або іншими овочами.

Для пирога важливо вибрати правильний гарбуз — найкраще використовувати подовжений гарбуз з щільною м’якоттю. Пропонуємо приготувати класичний гарбузовий пиріг, в мультиварці або пиріг з сиром.

Гарбузовий пиріг: рецепт

Instagram.com/madame.cuisine
Фото: Instagram.com/madame.cuisine

Складові:

  • гарбуз — 400 г
  • яйце — 3 шт.
  • цукор — 200 г
  • борошно-350 г
  • розпушувач — ½ ч. л.
  • горіхи — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 2 ст. л.

Гарбуз очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і збиваємо блендером до стану кашки. У глибокій ємності змішуємо гарбуз, яйця, борошно і цукор і збиваємо все ще раз блендером.

Горіхи подрібнюємо в ступці. Додаємо в тісто розпушувач і горіхи, ретельно перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо в духовці 50 хв. при температурі 180 ° C.

Гарбузовий пиріг в мультиварці: рецепт

Instagram.com/_deniserenee_
Фото: Instagram.com/_deniserenee_

Складові:

  • гарбуз — 500 г
  • яйце — 4 шт.
  • цукор — 200 г
  • борошно-350 г
  • розпушувач — 15 г
  • вершкове масло — 100 г
  • кориця — ½ ч. л.
  • сіль

У глибокій ємності змішуємо яйця, цукор і щіпку солі, збиваємо все міксером. Далі додаємо розпушувач і корицю і ще раз збиваємо.

Очищаємо гарбуз і натираємо на дрібній тертці. Просіваємо борошно. Додаємо в збиту суміш розм’якшене вершкове масло, гарбуз і борошно, ретельно перемішуємо до однорідності.

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і виливаємо тісто, обираємо режим «випічка» і готуємо 1,5 години.

Гарбузовий пиріг з сиром: рецепт

Складові:

  • гарбуз — 400 г
  • яйце — 5 шт.
  • цукор — 150 г
  • борошно-200 г
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сир — 400 г
  • вершкове масло — 100 г
  • крохмаль картопляний — 2 ст. л.

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з 50 г цукру і яйцем, додаємо просіяне борошно і розпушувач — добре все перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і акуратно розподіляємо тісто, утворюючи бортики. Ставимо тісто в холодильник.

Очищаємо гарбуз і натираємо на крупній тертці. Перекладаємо гарбуз в невелику ємність і проварюємо на маленькому вогні 5 хв.

Після того, як гарбуз охолоне, перекладаємо овоч в чашу блендера, додаємо 2 жовтки, картопляний крохмаль і збиваємо все. Після цього збиваємо білки, додаємо в гарбузову суміш і перемішуємо.

Далі змішуємо сир з 2 жовтками, крохмалем і збиваємо все блендером. Білки збиваємо і додаємо в сирну суміш, перемішуємо все.

Дістаємо з холодильника тісто і акуратно виливаємо сирну і гарбузову начинки.

Розігріваємо духовку до 180 ° C, накриваємо пиріг пергаментним папером і випікаємо пиріг 45 хв. Після чого знімаємо папір і відправляємо пиріг в духовку ще на 30 хв.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X