До 300 гривень. Святковий ягідний медовик від Лізи Глинської

7 січня, 03:05
Медовик (Фото:прес-служба каналу Україна)

Медовик (Фото:прес-служба каналу Україна)

Кондитер та блогер Єлизавета Глинська у програмі Ранок з Україною поділилася рецептом святкового торта. Блогер розповіла, як приготувати смачний ягідний медовик, вартість якого не перевищить 300 гривень.

Медовик — смачний і традиційний торт, який українські господині люблять готувати на свята. Його можна приготувати безліччю способів, але від цього він не втратить свій смак і ніжність. Рецепт ягідного медовика передбачає ніжні та досить м'які коржі, які не промокають і тримають форму. Торт виходить досить високим, гарним, рівним. Цей ягідний медовик можна їсти відразу з холодильника, але ще смачнішим він стає, якщо трохи постоїть при кімнатній температурі.

Відео дня

Ягідний Медовик

Інгредієнти для тіста (на 6 коржів):

  • Мед - 75 г;
  • Цукор - 75 г;
  • Вершкове масло - 90 г;
  • Яйця – 30 г;
  • Харчова сода - 4 г;
  • Борошно - 225 р.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 250 мл;
  • Яйця – 50 г;
  • Цукор - 20 г;
  • Борошно - 15 г;
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г;
  • Вершкове масло - 20 г;
  • Сметана (жирність 25-30%) - 300 г.

Інгредієнти для начинки:

  • Малинове пюре (без кісточки) - 100 г;
  • Полуничне пюре - 100 г;
  • Цукор - 20 г;
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г.

Спосіб приготування тіста:

  1. У чаші міксера збити яйце з цукром, додати розтоплене масло з медом.
  2. У масу додати борошно з содою, замісити тісто. Розділити його на 6 рівних частин, прибрати в холодильник на 4-5 годин.
  3. Розкотити тісто на пергаменті, завтовшки 2 мм, діаметром 18-19 см. Зробити проколи вилкою.
  4. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці з конвекцією - 4 хвилини.
  5. Поки корж ще гарячий, вирізати коло діаметром 18 см. Охолоджені обрізки подрібнити в крихту і використовувати для обсипання готового торту.

Спосіб приготування заварного крему:

  1. Змішати в мисці яйце з цукром, засипати до яєчної маси борошно та кукурудзяний крохмаль.
  2. Додати тепле молоко, перемішати.
  3. Перелити масу в сотейник, поставити на середній вогонь та при постійному перемішуванні, довести до кипіння. Прокип'ятити 1 хвилину.
  4. Зняти сотейник із плити, додати вершкове масло.
  5. Перелити масу в миску, накрити щільно плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
  6. Збити сметану, додати остиглий крем, перемішати.

Спосіб приготування ягідної начинки:

  1. Змішати всі інгредієнти в сотейнику, поставити на плиту, при постійному помішуванні довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, зняти з плити.
  2. Охолодити. Перед використанням розім'яти масу лопаткою та помістити в кондитерський мішок.

Складання торта :

  1. Взяти форму-кільце, діаметром 18 см, висотою - 6 см.
  2. Затягнути дно харчової плівкою, укласти усередину форми бордюрну стрічку.
  3. Покласти на дно перший корж, на нього крем, розрівняти ложкою, покласти ягідну начинку, знову корж і так далі, чергуючи шари.
  4. Верх торта присипати крихтою.
  5. Поставити торт у холодильник на 5 годин. Потім зняти кільце, плівку.
  6. Обсипати торт крихтою, верх задекорувати кремом і ягідною начинкою. Смачного!
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X