Домашні солодощі. Як приготувати мармелад зі свіжого апельсинового соку
Мармелад люблять практично всі діти та багато дорослих. Проте, барвники і консерванти у складі магазинних виробів не дають сповна насолодитися цими ласощами.
Ми підібрали один із найпростіших і найшвидших рецептів приготування мармеладу. Спробуйте, і ви не зупинитесь на одній партії — готуватимете мармелад замість цукерок та інших не зовсім корисних солодощів. Такий мармелад матиме насичений апельсиновий смак, а ви можете бути впевнені у натуральності цієї солодощі.
Апельсиновий мармелад
Інгредієнти:
- 200 мл апельсинового соку (приблизно 1 кг апельсинів),
- 250 г цукру (можна менше),
- 30 г желатину.
Спосіб приготування:
- Видавити та процідити сік із апельсинів.
- Натерти цедру на дрібній тертці, поставити на вогонь і довести до кипіння з цукром.
- Проварити і знову процідити сироп, додати замочений желатин і розмішати в сиропі. Дати настоятися 20-30 хвилин.
- Розлити по формах. Дати трохи охолонути і поставити форми на 1 годину в холодильник. Смачного!
За бажанням можна обваляти мармелад у цукрі або в цукровій пудрі, але згодом цукор на мармеладі може розтанути, тому краще присипати дрібним цукром щоразу перед подачею частування. Рекомендуємо використовувати різні форми: діти прийдуть у захват від сердець, однорогів або невеликих фігурок тварин. Також рекомендуємо ознайомитися з рецептом простого кексу на святковий стіл.