Домашні солодощі. Як приготувати мармелад зі свіжого апельсинового соку

15 грудня 2021, 05:05

Мармелад люблять практично всі діти та багато дорослих. Проте, барвники і консерванти у складі магазинних виробів не дають сповна насолодитися цими ласощами.

Ми підібрали один із найпростіших і найшвидших рецептів приготування мармеладу. Спробуйте, і ви не зупинитесь на одній партії — готуватимете мармелад замість цукерок та інших не зовсім корисних солодощів. Такий мармелад матиме насичений апельсиновий смак, а ви можете бути впевнені у натуральності цієї солодощі.

Відео дня

Апельсиновий мармелад

Інгредієнти:

  • 200 мл апельсинового соку (приблизно 1 кг апельсинів),
  • 250 г цукру (можна менше),
  • 30 г желатину.

Спосіб приготування:

  1. Видавити та процідити сік із апельсинів.
  2. Натерти цедру на дрібній тертці, поставити на вогонь і довести до кипіння з цукром.
  3. Проварити і знову процідити сироп, додати замочений желатин і розмішати в сиропі. Дати настоятися 20-30 хвилин.
  4. Розлити по формах. Дати трохи охолонути і поставити форми на 1 годину в холодильник. Смачного!

За бажанням можна обваляти мармелад у цукрі або в цукровій пудрі, але згодом цукор на мармеладі може розтанути, тому краще присипати дрібним цукром щоразу перед подачею частування. Рекомендуємо використовувати різні форми: діти прийдуть у захват від сердець, однорогів або невеликих фігурок тварин. Також рекомендуємо ознайомитися з рецептом простого кексу на святковий стіл.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X