Не лише червона риба. Закуски з риби, кальмарів та креветок на Новий рік — добірка рецептів з фото

12 грудня 2021, 03:40

Всі морепродукти мають високий вміст білка і низьку калорійність, саме тому їх дуже часто використовують у дієтичному харчуванні. Крім того, рибою можна урізноманітнити повсякденний та святковий стіл, приготувавши цікаві закуски.

Для прикраси та різноманітності святкового столу на Новий Рік 2022 пропонуємо приготувати прості закуски з риби, кальмарів та креветок. Щоб дізнатися про всі деталі про те, як приготувати морепродукти в домашніх умовах, ви можете скористатися нашою добіркою рецептів.

Відео дня

Помідори, фаршировані сардинами

kingoscarau / instagram
Фото: kingoscarau / instagram

Інгредієнти:

  • Сардини - 2 банки;
  • Помідори – 4 шт.;
  • Вершковий сир – 150 гр;
  • Перець червоний, мелений - 1 щіпка;
  • Цибуля зелена - 2 гр;
  • Сік лимона – 2 ст.л.;
  • Сіль, перець – 0.25 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. З банки сардин злити олію.
  2. Рибу викласти в піал і розім'яти виделкою.
  3. Додати вершковий сир та лимонний сік. Добре перемішати.
  4. Приправити щіпкою перцю, солі та чорного меленого перцю.
  5. Свіжі помідори середньої величини добре помити.
  6. Зрізати верхівки, вийняти серцевину, посолити всередині.
  7. Наповнити чашки помідорів рибною масою.
  8. Посипати зеленою цибулею. Смачного!

Фарширована скумбрія

cuisine_fiend/instagram
Фото: cuisine_fiend/instagram

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2 шт.,
  • Яйце - 2 шт.,
  • Волоські горіхи - 100 гр.,
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
  • Желатин порошковий - 1 ст.
  • Зелень - 1 пучок,
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю, моркву та петрушку ріжемо дрібно і обсмажуємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, перець за смаком.
  2. Скумбрію вимити, видалити голову, нутрощі та хребет. Вимити та обсушити одноразовим рушником. За допомогою пінцета видалити всі кісточки. Посипати скумбрію сіллю, перцем, спеціями для риби та желатином.
  3. Викладаємо начинку: трохи горіхів, потім овочі та знову горіхи. Накриваємо другою половиною риби. Притискаємо.
  4. Щільно загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Краї зав'язуємо з двох сторін як цукерку і перетягуємо ниткою по колу.
  5. Відправляємо рибу в киплячу воду на 35 хвилин.
  6. Дістаємо скумбрію та охолоджуємо її за кімнатної температури. Можна залишити на балконі до ранку. Тільки не знімайте нитки та плівку.
  7. Перед подачею зніміть нитки та плівку. Подавати у холодному вигляді, як закуску. Смачного!

Суші зі скумбрією

meguropolitan / instagram
Фото: meguropolitan / instagram

Інгредієнти:

  • філе свіжої скумбрії - 1 шт.,
  • японський рисовий оцет - 3-4 ст.
  • вода - 125 мл.,
  • сіль, маринований імбир, японський соєвий соус - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію треба замаринувати: для цього нам знадобиться миска розміром більше рибного філе, яку треба засипати шаром солі. Покладіть м'якоттю філе на сіль і повністю засипте сіллю зверху.
  2. Треба залишити рибу на три-чотири години, потім вийняти скумбрію і стерти сіль вологим паперовим рушником.
  3. Усі кісточки слід видалити, покласти рибу в миску та залити оцтом. Маринується півгодини.
  4. Змішуємо у маленькій мисці 2 ст. л. оцту та 125 мл. води. Пальцями акуратно знімаємо прозору шкіру з кожного шматка філе, починаємо з хвоста.
  5. Філе розташовуємо на обробній дошці шкірою вниз, зрізаємо товсті частини у середині. Не поспішайте викидати обрізки.
  6. Харчовою плівкою вистилаємо прямокутну ємність або вологу дерев'яну форму. Філе кладемо в цю ємність або форму, розташувавши її шкірою вниз. Проміжки заповнюються іншим філе або обрізками скумбрії.
  7. Руками, змоченими в соусі, щільно притискаємо суміш із рису до риби. Зверху слід покласти вологу дерев'яну кришку або закрити рис харчовою плівкою.
  8. Після цього ставимо нашу страву в прохолодне місце на кілька годин.
  9. Перед тим, як подавати блюдо на стіл, виймаємо його з ємності та прибираємо харчову плівку.
  10. Потім слід взяти дуже гострий ніж, протерти його паперовим рушником, який потрібно змочити в оцті або витерти тканиною.
  11. Блок розріжемо на чотири смуги в довжину і ще чотири смуги поперек - у результаті має вийти 16 шматочків.
  12. Викладаємо суші на тарілку, поруч маринований імбир та невелику кількість соєвого соусу в порційних мисках. Смачного!
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Фаршировані кальмари

culinary.frank/instagram
Фото: culinary.frank/instagram

Інгредієнти:

  • 8 цілих очищених кальмарів,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • 100 г. витягнутих чері-томатів,
  • 20 г. каперсів у солі,
  • 30 г. маслин без кісточки,
  • 10 г дрібно порубаної петрушки,
  • 1 гострий червоний перець,
  • 100 г черствого хлібного м'якуша.

Спосіб приготування:

  1. Очистити кальмари або купити їх вже очищеними.
  2. Подрібнити в міксері хлібний м'якуш і помістити його в миску, куди додати також каперси, попередньо відмиті від солі в проточній холодній воді, різані маслини без кісточки, дрібно порубаний гострий перець, різані стрілки кальмарів, різану петрушку, трохи солі.
  3. Добре перемішати та дати настоятися.
  4. Заповнити кальмарів на дві третини начинкою, за бажанням заколоти їх зубочистками.
  5. У скороварку налити трохи оливкової олії та трохи підрум'янити на ній кальмарів, додати чері-томати, зубок злегка роздавленого часнику, нарізаний перець та трохи солі. Потім закрити скороварку кришкою та зменшити вогонь.
  6. Коли з клапана почне виходити пара, засікти десять хвилин, потім відкрити кришку, охолодивши її холодною водою, щоб зменшити внутрішній тиск.
  7. Переконайтеся, що кальмари м'які, протикаючи їх зубочисткою. При необхідності випаруйте трохи соус при відкритій кришці. Вийміть зубочистки із кальмарів.
  8. За відсутності скороварки використовуйте чавунний чи глиняний сотейник. Період приготування на повільному вогні трохи збільшиться.
  9. Дістаньте фаршировані кальмари та розріжте порційно. Смачного!

Креветки із солодким соусом чилі

onceuponachef / instagram
Фото: onceuponachef / instagram

Інгредієнти:

  • 600 г великих сирих креветок без голови,
  • 2 зубчики часнику,
  • рослинна олія,
  • сіль, чорний перець.

Для соусу:

  • 2-3 великих не дуже гострих червоних чилі,
  • 3 см свіжого кореня імбиру,
  • 0,3 склянки коричневого цукру,
  • 0,3 склянки рисового або білого винного оцту,
  • 0,5 склянки соєвого соусу,
  • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування:

  1. Для соусу дрібно наріжте чилі, за бажанням видаливши насіння. Ще дрібніше наріжте очищений імбир.
  2. Всипте в каструльку цукор, влийте оцет, соєвий соус і половину склянки холодної води. Помішуючи, доведіть до кипіння, всипте чилі та імбир, варіть на слабкому вогні дві хвилини.
  3. Влийте розведений в одній столовій ложці води крохмаль, варіть помішуючи, одну хвилину - соус повинен загуснути. Повністю остудіть.
  4. Креветки очистіть від панцира, залишаючи хвостики. Посоліть, поперчіть, змастіть і запікайте під сильно розігрітим грилем. Подавайте із соусом. Смачного!

Персики, фаршировані тунцем

yelenaanyanova / instagram
Фото: yelenaanyanova / instagram

Інгредієнти:

  • Консервований тунець у власному соку - 200 р.,
  • Консервовані персики - 6 половинок,
  • Майонез - 2 столові ложки,
  • Волоський горіх - 3 штуки,
  • Петрушка - кілька гілочок для прикраси,
  • Перець — щіпка чорного меленого та трохи червоного.

Спосіб приготування:

  1. Відкриваємо банку з тунцем, зливаємо сік, саму рибу викладаємо в піал і розминаємо виделкою. Додаємо майонез. Приправляємо чорним перцем і добре розтираємо.
  2. Половинки персиків просушуємо серветкою та викладаємо на парадну страву або тарілку.
  3. Зверху кладемо тунцевий крем (приблизно по 1 неповній столовій ложці вийде, кількість начинки сильно залежить від розміру самих персиків).
  4. Прикрашаємо половинкою волоського горіху, пластівцями червоного перцю та гілочками петрушки.
  5. Перед подачею охолодити. Смачного!

Цим рецептом поділилася користувач Instagram Олена Аньянова.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X