Швидко та просто. Закуски з відвареного та сирого буряка на святковий стіл

30 грудня 2021, 19:03
Закуски з буряків (Фото:sarsmis / depositphotos)

Закуски з буряків (Фото:sarsmis / depositphotos)

Буряк — найпопулярніший, недорогий і яскравий коренеплід. Закуски з буряка виходять дуже вітамінними. Крім того, готуються вони дуже швидко та просто.

Закуска з буряка підійде для всіх, навіть для тих, хто не любить салатів із сирих овочів. Пропонуємо ознайомитися з чотирма варіантами закуски з вареного та сирого буряка на новорічний стіл.

Відео дня

Варіант 1: Закуска — вежа


natalya_aizenshtat/instagram
Фото: natalya_aizenshtat/instagram

Інгредієнти:

  • Варений буряк (великий) — 1 шт;
  • Сир — 200 г;
  • Сіль, спеції, петрушка, кріп — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Ріжемо варені буряки на кільця.
  2. Викладаємо перший шар на тарілку з вареного буряка.
  3. Другим шаром кладемо сир. До нього можна додати улюблені спеції.
  4. Третій шар знову викладаємо з кілець буряка, який покриваємо сиром. Робимо так доти, доки не закінчаться інгредієнти.
  5. Зверху можна прикрасити петрушкою, кропом або на власний розсуд.

Варіант 2: Буряк із чорносливом

natalya_aizenshtat/instagram
Фото: natalya_aizenshtat/instagram

Інгредієнти:

  • Буряк варений — 1 шт;
  • Часник, чорнослив, сіль, спеції - за смаком;
  • Оливкова олія — 30 г;
  • Бринза — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Відварити буряк і натерти на тертці.
  2. Додати часник, чорнослив та оливкову олію.
  3. Посолити та додати улюблені спеції.
  4. Бринзу порізати довільно і викласти на буряки. Прикрасить чорносливом.

Варіант 3: Троянди з буряків

natalya_aizenshtat/instagram
Фото: natalya_aizenshtat/instagram

Інгредієнти:

  • Варений буряк — 1 шт;
  • Варена морква — 1 шт;
  • Сир — 200 г;
  • Солоний огірок — 2 шт;
  • Грецький йогурт — 100 г;
  • Оливкова олія — 20 г.

Спосіб приготування:

  1. Варений буряк згорнути трояндочкою.
  2. Моркву нарізати соломкою.
  3. Наповнити закуску соусом із сиру, солоним огірком, потертим на дрібну тертку та заправити грецьким йогуртом.
  4. Готову трояндочку полити оливковою олією.

Варіант 4: Буряк по-корейськи

lincitak / instagram
Фото: lincitak / instagram

Інгредієнти:

  • Буряк — 1300 г;
  • Сіль — 1 ч. л;
  • Мелений коріандр, червоний і чорний перець — за смаком;
  • Оцет — 2 ст. л;
  • Часник — 1 головка;
  • Приправа для корейської моркви за смаком;
  • Соняшникова олія — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Буряк почистити, помити та натерти на тертці соломкою.
  2. Буряк посипати сіллю, коріандром, червоним та чорним перцем, приправою та полити оцтом. Добре перемішати.
  3. На розпечену сковороду налити олію, видавити часник і викласти буряк. Перемішати.
  4. Через 30 секунд дістати буряк, викласти на серветку і почекати, поки стече масло.
  5. Подавати охолодженим.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X