Новорічний тигр. Рецепт гарбузово-шоколадного пирога
27 грудня 2021, 05:05
Гарбузово-шоколадний кекс з основою з тіста з додаванням гарбузового пюре виглядає дуже красиво, апетитно, та й на смак він солодкий, з тонким, ледь помітним ароматом гарбуза та насиченим шоколадним відтінком.
За цим рецептом кекс добре піднімається, завжди виходить вдало і ідеально підійде для святкової вечері, наприклад, на Різдво або Новий рік 2022.
Гарбузово-шоколадний кекс Тигр
Відео дня

Фото: вашукупівлю Princess / instagram
Інгредієнти:
- Какао порошок — 2 ст. л;
- Масло вершкове — 100 г;
- Молоко — 125 мл;
- Борошно пшеничне — 280 г;
- Розпушувач — 10 г;
- Цукор — 7 ст. л;
- Сіль — 1 щіпка;
- Гарбузове пюре — 8 ст. л;
- Яйця курячі — 2 шт.
Спосіб приготування:
- У мисці змішати яйця, цукор та масло. Збити масу вінчиком.
- Влити 100 мл молока та додати гарбузове пюре. Щоб маса стала гладкою та однорідною збити її занурювальним блендером.
- Додати в тісто борошно, розпушувач та дрібку солі. Перемішати ложкою.
- Відсипати половину тіста, а в частину, що залишилася, всипати какао і влити молоко. Перемішати масу ложкою.
- У центр форми викласти спочатку темне тісто — три столові ложки, потім світле, теж три столові ложки.
- Якщо форма не силіконова, то її потрібно змастити олією або застелити пергаментом, щоб кекс було легше витягти з форми, не пошкодивши його.
- Тісто розпливатиметься формою тим самим утворюючи малюнок. Таким чином викладати поки тісто не закінчиться.
- Розігріти духовку до 175 ºC і пекти 50 хвилин. Готовий кекс остудити та витягти з форми. Посипати цукровою пудрою. Смачного!