«Викликають одержимість». Рецепт пончиків від Євгена Клопотенка

27 березня 2021, 05:09

Кулінарний експерт розкрив секрети приготування ідеальних простих пончиків.

Свої пончики Євген Клопотенко готує на дріжджовому тісті та запевняє, що в ньому нема нічого поганого:

«Навіть те, що в рецепті є дріжджі, ніяк не зіпсує ситуацію. Дріжджі - це не монстр, що знищить все та змусить вас ридати. Це просто ще один інгредієнт. Тому не ускладнюйте своїми страхами життя, і не позбавляйте себе задоволення», — написав Євген Клопотенко.

Відео дня

Рецепт пончиків

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки теплого молока
  • 15 г дріжджів
  • 1 склянка цукру
  • 625 г борошна
  • 3 яйця
  • ванільний цукор за бажанням
  • 400 мл оліх
  • цукрова пудра

Приготування

Змішайте тепле молоко з дріжджами та цукром.

Окремо у великій мисці поєднайте яйця з ванільним цукром і додайте туди молочно-цукрово-дріжджову суміш. Гарно все перемішайте.

Порційно додайте борошно, постійно помішуючи. Вимішуйте тісто на окремій поверхні десь 5 хвилин.

Потім поверніть тісто в миску, змастіть олією та залиште в теплому місці на годину.

Гарно розігрійте олію для фритюру, сформуйте з тіста пончики та смажте кожен по 5−6 хвилин на середньому вогні.

Готові пончики складіть на паперовий рушник, щоб той всотав зайвий жир. Посипте пончики цукровою пудрою та насолоджуйтеся смаком!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X