Перевірений рецепт. Як приготувати пончики

25 січня 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Додайте в тісто столову ложку коньяку і трохи цедри

Рецепт сто разів опрацьований і результат успішно з'їдений! Хоча, думаю, пора закінчувати з борошняним і хлібним і налаштовуватися на корисні рецепти. Скоро карантин закінчиться, і пора вже думати про здорове тіло.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 250 г молока
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. цукру з гіркою
  • 10 г сухих дріжджів (25 г живих)
  • Дрібка солі
  • 450 г борошна
  • 1 ст. л. коньяку
  • 500 г рослинної олії для смаження

У тепле молоко ввести цукор і сухі дріжджі. Дати активізуватися дріжджам 10−14 хвилин до утворення піни. Додати половину борошна, замішати тісто і поставити в тепле місце під плівкою.

Коли добре підійде, обім'яти, ввести яйце, вимішати. Ввести розтоплене ще тепле вершкове масло, знов вимішати. Ввести борошно, що залишилося, і знову добре вимішати руками, закінчуючи процес на столі. При необхідності додавати ще борошна — у мене тісто взяло всього 440 г.

Сіль кладу в другу половину борошна.

Коньяк або горілку можна вводити разом з яйцем.

Для аромату можна скористатися ванільним цукром, додавши один пакетик.

Вершкове масло в рецепті можна замінити рослинним.

Тісто має бути дуже м’яким, еластичним але переставати прилипати до рук. Важливо не робити і занадто щільне тісто.

На кухні повинно бути тепло.

Додайте трохи цедри у тісто.

Далі.

Знову тісто під плівку і в тепле місце — підходити. Потім обім'яти і сформувати кульки, викласти на деко, трохи приплюснути, накрити плівкою і дати знову підійти.

Розігріти рослинну олію. Акуратно, за допомогою лопатки, зняти пончик з листа і перекласти в олію. Добре обсмажити з двох сторін до рум’яності.

Тримайте середню температуру вогню: якщо є термометр — 180 градусів, якщо є фритюрниця ще крутіше.

Спробуйте перший пончик — в середині він повинен бути готовим. Якщо сируватий — зменшіть вогонь.

Готові пончики можна фарширувати варенням або всім, чим вам завгодно, за допомогою кондитерського мішку. Після всього посипати цукровою пудрою.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X