Перевірений рецепт. Як приготувати пончики
Додайте в тісто столову ложку коньяку і трохи цедри
Рецепт сто разів опрацьований і результат успішно з'їдений! Хоча, думаю, пора закінчувати з борошняним і хлібним і налаштовуватися на корисні рецепти. Скоро карантин закінчиться, і пора вже думати про здорове тіло.
Інгредієнти:
- 250 г молока
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- 3 ст. л. цукру з гіркою
- 10 г сухих дріжджів (25 г живих)
- Дрібка солі
- 450 г борошна
- 1 ст. л. коньяку
- 500 г рослинної олії для смаження
У тепле молоко ввести цукор і сухі дріжджі. Дати активізуватися дріжджам 10−14 хвилин до утворення піни. Додати половину борошна, замішати тісто і поставити в тепле місце під плівкою.
Коли добре підійде, обім'яти, ввести яйце, вимішати. Ввести розтоплене ще тепле вершкове масло, знов вимішати. Ввести борошно, що залишилося, і знову добре вимішати руками, закінчуючи процес на столі. При необхідності додавати ще борошна — у мене тісто взяло всього 440 г.
Сіль кладу в другу половину борошна.
Коньяк або горілку можна вводити разом з яйцем.
Для аромату можна скористатися ванільним цукром, додавши один пакетик.
Вершкове масло в рецепті можна замінити рослинним.
Тісто має бути дуже м’яким, еластичним але переставати прилипати до рук. Важливо не робити і занадто щільне тісто.
На кухні повинно бути тепло.
Додайте трохи цедри у тісто.
Далі.
Знову тісто під плівку і в тепле місце — підходити. Потім обім'яти і сформувати кульки, викласти на деко, трохи приплюснути, накрити плівкою і дати знову підійти.
Розігріти рослинну олію. Акуратно, за допомогою лопатки, зняти пончик з листа і перекласти в олію. Добре обсмажити з двох сторін до рум’яності.
Тримайте середню температуру вогню: якщо є термометр — 180 градусів, якщо є фритюрниця ще крутіше.
Спробуйте перший пончик — в середині він повинен бути готовим. Якщо сируватий — зменшіть вогонь.
Готові пончики можна фарширувати варенням або всім, чим вам завгодно, за допомогою кондитерського мішку. Після всього посипати цукровою пудрою.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life